Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1825
1825

На Дніпропетровщині 13 людей отруїлися суші

На Дніпропетровщині 13 людей отруїлися суші

На Дніпропетровщині 13 людей отруїлися суші – з них п’ятеро дітей. Про це інформує Відкритий, посилаючись на головного спеціаліста ГУ Держпродспоживслужби в області Маргариту Малишеву, передає Nikopolnews.

Інцидент стався нещодавно. Постраждали мешканці міста Кам’янське та Петриківського району. Захворілі були госпіталізовані до місцевих інфекційних відділень. Епідрозслідування встановило, що напередодні хворі їли суші, придбані на винос в одному із закладів громадського харчування м.Кам’янське. Спеціалісти встановили, що мав місце спалах сальмонельозу.

Маргарита Малишева розповіла і про інші випадки харчових отруєнь, які мали місце у нинішньому та минулому роках.

На Дніпропетровщині 13 людей отруїлися суші

У поточному році вже зареєстровано один випадок отруєння дикорослими грибами. Крім цього, зафіксовано харчове отруєння з підозрою на ботулізм після вживання придбаної на стихійному ринку копченої риби.

А протягом 2022 року по Дніпропетровській області було зареєстровано 6 спалахів гострих кишкових інфекцій, в результаті яких постраждало 62 особи, у тому числі 32 дитини. Крім того, протягом минулого року зафіксовано 4 випадки захворювання на ботулізм та 10 випадків отруєння дикорослими грибами.

«Звісно, найбільш резонансними випадками харчових отруєнь є випадки з летальними наслідками. Наприклад, коли померла дитина, що вживала дикорослі гриби. Крім того, був зареєстрован спалах гострої кишкової інфекції в дитячому колективі, коли одразу постраждало 7 дітей, причиною (джерелом) спалаху стала працівниця закладу, яка була носієм сальмонельозу та контактно-побутовим шляхом заразила дітей. Ще був випадок зареєстрований в пункті тимчасового розміщення переселенців, коли внаслідок ГКІ (також контактно-побутовим шляхом) інфікувалося 9 осіб, у тому числі 8 дітей» – розповідає Маргарита Малишева

Про це та інше – детальніше у відео Відкритого нижче.

На Дніпропетровщині 13 людей отруїлися суші: відео

Ситуація з харчовими отруєннями на ДніпропетровщиніСитуація з харчовими отруєннями на Дніпропетровщині

Ще новини Дніпропетровщини:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×