Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3332
3332

Завдав 19 ударів дворічному малюку, тому що він плакав – співмешканцям із Зеленодольська винесено вироки

Завдав 19 ударів дворічному малюку, тому що він плакав – співмешканцям із Зеленодольська винесено вироки

Співмешканцям із Зеленодольська, через дії яких загинула малолітня дитина, винесено вирок, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

На  Дніпропетровщині засуджено матір та її співмешканця через тяжкі тілесні ушкодження та залишення в небезпеці, що призвели до смерті малолітньої дитини .

Західна окружна прокуратура м. Дніпра підтримала обвинувачення стосовно раніше судимого чоловіка, який наніс умисні тяжкі тілесні ушкодження, від яких малолітня дитина померла (ч. 2 ст. 121 КК України). Його визнано винним та засуджено до 9 років позбавлення волі. Також винесено обвинувальний вирок жінці за фактом завідомого залишення дитини в небезпеці, що спричинило смерть (ч. 3 ст. 135 КК України). Її засуджено до 4 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у квітні 2020 року житель м. Зеленодольськ спільно із співмешканкою вживали алкогольні напої.  На ґрунті гніву, що виник через плач дитини,  чоловік наніс малолітньому сину жінки не менше 19 ударів рукою по голові та тілу.

Від одержаних травм малюк віком 1 рік 11 місяців помер.

У момент скоєння злочину мати хлопчика перебувала поряд та не вчинила жодних дій щодо припинення протиправної поведінки свого співмешканця та надання медичної допомоги дитині.

За висновками експертів, хлопчик залишався живим ще 10 годин після отриманих травм і при своєчасній медичній допомозі була можливість врятувати його життя.

Жінку було позбавлено батьківських прав щодо двох її малолітніх дітей.

Ще новини Дніпропетровщини:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×