Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7676
7676

Наступу на Кривий Ріг найближчим часом не буде – Корбан

Наступу на Кривий Ріг найближчим часом не буде – Корбан

Голова територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан вважає, що наступу на Кривий Ріг найближчим часом не буде. Про це Корбан заявив сьогодні, 29 квітня, на телемарафоні каналу Дніпро TV, передає Nikopolnews, посилаючись на НВ.

Не дивлячись, що за останні три доби російські війська збільшили інтенсивність обстрілів на криворізькому напрямку, очікувати наступу росіян на Кривий Ріг в найближчий час — не варто, – вважає Геннадій Корбан.

Він не згоден з прогнозом британської розвідки, яка говорить про таку вірогідність.

«Найближчим часом не буде наступу на Кривий Ріг. Так, періодично там ведуться бойові дії, але вже на території Херсонської області, хоч у Криворізький район і „прилітає“. У командувача ОК Південь досить хороший командир, наші війська акуратно просуваються вперед і періодично одержують відповідь від окупантів у вигляді обстрілів», — пояснив своє бачення військової ситуації на криворізькому напрямку Корбан.

За його словами, вже на території Херсонської області, військовою адміністрацією Кривого Рогу в населених пунктах, що звільняються, будується новий рубіж української оборони.

«Проте наші частини потроху просуваються вперед і військова адміністрація Кривого Рогу також просувається вперед зі своїми механізованими засобами, які будують межі оборони вже в Херсонській області. Але на рубежі прилітає російський вогонь. Цього тижня вони обстріляли Зеленодольську ТЕЦ, сільгоспспоруди…», — розповів Геннадій Корбан.

Також він поінформував про загальну військову ситуації навколо Дніпропетровської області 29 квітня. Корбан назвав ситуацію відносно спокійною. За його словами, наразі бої тривають лише на так званому Маріупольському напрямку — в районі Великої Новосілки, на стику Донецької та Запорізькою областей.

Причому на другій лінії оборони в районі Великої Новосілки знаходяться і бійці 128-ї бригади тероборони Дніпра.

«Є втрати, серед бійців тероборони. Це війна і втрати на ній є завжди, як не прикро», — інформував Корбан, додавши що дуже жорстокі бої йдуть на більш дальніх подступах до регіону — у Донецькій та Харківській областях. Проте окупанти там несуть більші втрати, ніж українська армія.

Водночас, за його словами, російські війська на запорізькому та іншим напрямках просуваються дуже повільно, не мають нормального злагодження. Проте намагаються давити своєю кількістю, технікою та артилерійським вогнем, знищуючи ним все навколо.

Геннадій Корбан: «Ворог просувається повільно, ЗСУ тримають позиції»Геннадій Корбан: «Ворог просувається повільно, ЗСУ тримають позиції»

Дніпропетровщина завершила будівництво четвертого рубежу оборони – Корбан

Геннадій Корбан розповів про цілі ворога на Дніпропетровщині (відео)

«Це дуже дивне рішення» — Арестович про наступ на Кривий Ріг

Дніпру доведеться ще більше мобілізуватися під час другої фази війни – Корбан

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×