Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
312
312

Під Дніпром скажений кіт покусав 4-х людей: що відомо (відео)

Під Дніпром скажений кіт покусав 4-х людей: що відомо (відео)

Під Дніпром скажений кіт покусав 4-х людей. Тут запровадили карантин і триває вакцинація. Про це у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» повідомила провідна лікарка Дніпровської районної державної лікарні ветеринарної медицини Данута Фурман, передає Nikopolnews.

Безпритульний кіт орудував на дачних ділянках садового товариства «Троянда-1» у Дніпровському районі. Тут він покусав чотирьох людей. Через це фахівці запровадили карантин та проводять профілактичні заходи, аби зупинити розповсюдження сказу.

Під Дніпром скажений кіт покусав 4-х людей: що відомо

Відомо, що карантин триватиме ще 46 діб, якщо не будуть виявлені нові випадки сказу серед тварин. Після інциденту люди масово почали вакцинувати своїх домашніх улюбленців. Упродовж двох тижнів у Дніпровській державній ветеринарній лікарні фахівці вакцинували вже 325 тварин з небезпечної зони.

Мешканців закликають вакцинувати домашніх улюбленців в зоні ризику.

Зараз у державних ветеринарних лікарнях вакцину від сказу можна отримати безкоштовно. Сама процедура її введення коштує 16 грн. Ми рекомендуємо власникам котів та собак вакцинувати своїх домашніх улюбленців. Адже сказ – це невиліковна хвороба. Інфіковану тварину врятувати неможливо. До того ж, ця хвороба може бути смертельно небезпечною для людини, – сказала Данута Фурман

Вона наголосила, що поки що не можна ввозити чи вивозити тварин з зони карантину. Фурман рекомендує спостерігати за поведінкою домашніх улюбленців та бути обережними при зустрічі з безпритульними, а особливо – дикими тваринами.

Зазначається, що запобігти захворюванню на сказ у людини неможливо. Спеціальну вакцину пацієнту вводять вже після укусу. Наразі у медичних закладах Дніпропетровщини є 4 тисячі доз вакцин від сказу та 1,5 тисяч  мл імуноглобуліну. Цього об’єму, за словами фахівців обласного центру контролю та профілактики хвороб, вистачить приблизно на 20-30 осіб. Також у закладі наголосили, що введення імуноглобуліну потребують не всі пацієнти, а тільки ті, які постраждали від нападу диких тварин. Зараз в області очікують на отримання нової партії вакцин.

Детальніше – у відео нижче.

Під Дніпром скажений кіт покусав 4-х людей: що відомо (відео)

Фото кота ілюстративне, з відкритих джерел.

Ще новини Дніпропетровщини: На Дніпропетровщині зареєстрували три осередки сказу тварин: що робити у випадку укусу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×