Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1634
1634

Як, де і скільки можна ловити риби на Дніпропетровщині – нові правила

Як, де і скільки можна ловити риби на Дніпропетровщині – нові правила

Як, де і скільки можна ловити риби на Дніпропетровщині. В ОВА області розповіли про нові правила рибальства, передає Nikopolnews.

Яку рибу дозволено ловити, які можна використовувати снасті, та який максимально допустимий улов. Про зміни в Правилах любительського та спортивного рибальства йшлося на брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

Як, яку і скільки можна ловити риби на Дніпропетровщині

Змінилась добова норма вилову на одного рибалку. Тепер це 3 кг на одну особину, розмір якої перевищує мінімально дозволені для вилову розміри.

Знято обмеження на вилов деяких малоцінних та інвазивних видів водних біоресурсів (карликовий (американський) сом, ротань-головешка, сонячний окунь тощо);

Дозволено вилов усіх водних біоресурсів, крім тих, що занесені до Червоної книги України, переліків регіонально рідкісних видів, що охороняються, та інших міжнародних природоохоронних списків;

Збільшено з 5 до 7 дозволену кількість гачків.

Збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони.

Дозволено використовувати всі види водних біоресурсів в якості живої принади (живця), окрім видів, вилов яких заборонено.

Які з’явилися заборони

  • Встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у темний час доби у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) в межах судового ходу;
  • Встановлено заборону на вилов у межах охоронних зон електричних мереж (зокрема, уздовж повітряних ЛЕП від 2 до 40 м у залежності від їх напруги).

Де можна ловити рибу на Дніпропетровщині

У нових Правилах збільшили кількість дозволених для рибальства місць.

Серед заборон – навігація малих суден на водоймах області. Виключення для катерів Збройних сил України, Національної поліції, ДСНС, Держагентства меліорації та рибного господарства, пошуково-рятувальних служб.

Детальніше про нові Правила риболовлі – тут.

Інші новини Дніпропетровщини:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×