Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
936
936

У Дніпрі 22-річна медсестра з Маріуполя рятує пораненого бійця

У Дніпрі 22 річна медсестра

У Дніпрі 22-річна медсестра з Маріуполя рятує пораненого захисника – перебинтовує важкі рани, годує з ложечки.

Про це розповів головний лікар Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, передає Nikopolnews.

Вікторії Чеботюк 22 роки, до повномасштабної війни вона працювала медсестрою у Маріуполі. З міста, яке зруйнувала російська армія, дівчина змогла виїхати до Дніпра.

Під обстріли гармат змогли з нареченим виїхати до Дніпра. Прийшла на роботу до лікарні Мечникова. Батьки і бабуся не встигли, залишилися в Маріуполі.

Вона працює медсестрою в самій важкій реанімації Мечникова № 1, де рятують тисячі життів. Чекає ПЕРЕМОГИ, щоб побачити і обійняти своїх батьків.А зараз головне – перестелити, зробити перев’язки, маніпуляції, нагодувати та вислухати героя…, пише Сергій Риженко.

Вікторія опікується пораненим військовим Юрієм.

Коли навколо нерви і метушня, вона для нього знаходить найніжніші слова. Годує з ложечки, перебинтовує важкі рани, своєю присутністю вгамовуючи його біль. Вікторія руйнує сум, розповідаючи Юрію про активне майбутнє після реабілітації. Що саме тут у нас, в Мечникова, ми незабаром відновимо всі функції, і здійсняться всі його найзаповітніші мрії, розповідає головний лікар лікарні Мечнікова.

Сьогодні – етапні операції, щоденні перев’язки, обходи та консиліуми. Але турбота та відкрита душа героя-захисника зостається за медичною сестрою.

Ти моє серце та мої руки… Так каже поранений Юрій.

Нагадуємо, 12 травня відзначають щорічний  Міжнародний день медичної сестри.

Це свято було встановлено на честь британської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка допомагала пораненим солдатам у Кримській війні в далекому 1853 році.

Ця історія символічна для України – зараз, під час війни, українські медсестри виконують неймовірно важливу роботу, рятують життя військових у зоні бойових дій та забезпечують гідний рівень медицини в тилу.

Офіційно свято засноване у 1971 році Міжнародною радою медсестер, а до цього відзначалося за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста.

Ще новини Дніпропетровщини: «В його кремезному тілі майже не зосталось крові…» – у Дніпрі рятують воїна, який втратив обидві руки і ногу

Інші новини України: Залужний прийшов на весілля до військового, поки російська пропаганда пише про його “загибель” (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×