Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1223
1223

«В його кремезному тілі майже не зосталось крові…» – у Дніпрі рятують воїна, який втратив обидві руки і ногу

«В його кремезному тілі майже не зосталось крові…» - у Дніпрі рятують воїна, який втратив обидві руки і ногу

У Дніпрі рятують воїна, який отримав страшні поранення на фронті, обороняючи Бахмут. Про нього розповів директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передає Nikopolnews. Лікарі як леви бьються за життя Захисника. А дружина вимолює у Бога спасіння для коханого.

В його кремезному тілі майже не зосталось крові. Його життя після вибуху стало, як страшний сон, – розповідає Риженко.

За словами лікаря, реаніматологи переливали кров пораненому, стабілізували його стан. 8,5 літрів дніпровської крові було влито заради спасіння життя.

Дружина Альона душею і серцем все чула. Вона загубила спокій і сон, і хоче пережити всі печалі і радості тільки разом, – каже Сергій Риженко

Пораненому воїну Антону – 39 років. Він з Черкас, у мирному житті був успішним менеджером. Коли розпочалася повномасштабна війна, пішов добровольцем захищати Україну.

В бою за Бахмут вибухом відірвало дві руки та ногу. Бронежилет та каску  відламками розбило на шматочки.

До лікарів Захисник потрапив у стані коми. Серце билось дуже тихо. Гемоглобін був менше 30. Посічене відламками тіло, обпалене вибухом обличчя, але дух український – незламний, готовий до боротьби.

Альона не знала, як його знайти, вона не знала, як з ним зв’язатися. А він не міг відповісти, перебуваючи довгий час непритомним. Вона відчувала під своєю шкірою, що все пішло не так і чекала будь-якої звістки від Антона. Усі ночі та дні з двома доньками молилися, щоб батько був живий. Чекала час, щоб впасти в його обійми.

Антон тим часом наполегливо з лікарями Мечникова боровся за своє життя, стікаючи кров’ю з поля бою, переживши важку кому. Втрата двох рук і ноги, тяжкий травматичний шок залишали мало шансів.

В реанімації політравми Мечникова він вижив і активно йде на поправку.

Сергій Риженко каже, що цей випадок – успіх для реаніматолога, який буває кілька разів у житті.

Анатолий Галущак, завідувач реанімації політравми, та усі реаніматологи створили диво.

Готуємо документи та відправляємо на протезування за кордон під патронатом влади і віримо, що міцні обійми скоро будуть. Лікарня Мечникова завтра проводить донорський день, запрошуємо всіх бажаючих здати кров для героїв та мирних мешканців, що втратили кров у гарячих точках, – додав Сергій Риженко

Ще новини Дніпропетровщини: Витягуючи друга з окопу, втратив обидві ноги – у Дніпрі рятують 23-річного бійця

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×