Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
683
683

У росії попросили мера Дніпра обміняти демонтовані пам’ятники на дрова. У міськраді відповіли

Дніпра

Адміністрація російського міста Кремьонки Калузької області звернулася до мера Дніпра Бориса Філатова з пропозицією обміняти демонтовані пам’ятники на дрова для громадян України.

Лист адміністрації Кремьонок та відповідь Дніпровської міськради опублікував секретар Олександр Санжара, це також підтвердив Філатов, передає NikopolNews.

Так, у листі до мера Дніпра росіяни згадали, що «у Дніпропетровську знесли» пам’ятник російському науковцю Михайлу Ломоносову, а також поетові Олександру Пушкіну.

У росії попросили мера Дніпра обміняти демонтовані пам'ятники на дрова. У міськраді відповіли

У Дніпровській міськраді відповіли, що адміністрація Кремьонок «трохи застрягла в минулому, бо назви міста Дніпропетровська не існує вже як років вісім», а тому до очільника російського міста будуть звертатися як до голови робітничого селища, яким місто Кремьонки було раніше.

«Лист надійшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що до вашого робітничого селища дотягнули інтернет (…). А нормальні дороги, судячи з фото вашого села, до вас ще не дотягнули», йдеться у відповіді від міськради Дніпра.

Також влада українського міста зазначила, що демонтовані пам’ятники були передані на збереження до розв’язання питання щодо їхнього статусу як культурної спадщини. Однак, як зауважили в міськраді, вони готові обговорювати питання обміну пам’ятника російському письменнику Максиму Горькому.

«З урахуванням того, що цей пам’ятник дорогий серцю кожному жителю міста й отримав у народі назву “Горький на унітазі”, ми готові розпочати переговори за курсу не менш як 1/1000, тобто однієї тисячі кілограмів дров за кожен кілограм статуї Горького. Унітаз же можна розраховувати за курсом не менш як 1/1500, оскільки ми з вами разом розуміємо, яку цінність мають унітази для кожного росіянина», кажуть у міськраді.

У росії попросили мера Дніпра обміняти демонтовані пам'ятники на дрова. У міськраді відповіли

У росії попросили мера Дніпра обміняти демонтовані пам'ятники на дрова. У міськраді відповіли

Дерусифікація Дніпра

У середині грудня у Дніпрі в межах дерусифікації та декомунізації демонтували пам’ятники російському поетові Олександру Пушкіну та радянському піонеру Володі Дубініну.

Наприкінці грудня в місті розпрощалися з двома символами радянської влади, культури та історії — прибрали пам’ятник російському й радянському письменнику Максиму Горькому, а також радянському льотчику Валерію Чкалову.

А вже на початку січня у Дніпрі демонтували пам’ятники радянському солдату Олександру Матросову та воєначальнику Юхиму Пушкіну, а також російському науковцю Михайлу Ломоносову. Після Другої світової війни його встановили на місці пам’ятника російській імператриці Катерині II.

В.о. начальника Дніпропетровської ОВА став Володимир Орлов – що про нього відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×