Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
913
913

«Чинний військовослужбовець намагався втекти»: в ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра

«Чинний військовослужбовець намагався втекти»: в ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра

В ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра, яке поширили у мережі 1 червня. Офіційний коментар з’явився сьогодні, 2 червня.

Про це повідомляє Nikopolnews.

Що було у відео з Дніпра

У мережі 1 червня поширили відео з Дніпра, на якому чоловік у цивільному одязі відбивається від працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Суть конфлікту зрозуміти з відео важко. Можна лише побачити, що чоловік відбивається від чоловіків у формі та кричить. Свідки намагаються стримати працівників військкомату, вигукуючи “Не треба так робити з людьми”.

«Чинний військовослужбовець намагався втекти»

«Чинний військовослужбовець намагався втекти»: в ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра

Ось як пояснив ситуацію Дніпропетровський обласний ТЦК та СП.

У соціальних мережах поширюються відео, на яких зафіксовано частину конфліктної ситуації, що сталась 1 червня  у місті Дніпро між військовослужбовцями Збройних Сил України  та громадянином у цивільному. Це – не робота  групи оповіщення військовозобов’язаних, про що заявляють ворожі пропагандистські канали, завдання  яких –  ускладнити комплектування  Сил оборони України, – запевняють у ТЦК та СП

Насправді, на відео – намагання військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки утримати призваного на військову службу під час мобілізації громадянина  від скоєння кримінального злочину.

Цей громадянин – чинний військовослужбовець, призваний на військову службу під час мобілізації. Раніше він  неодноразово намагався  ухилитися від призову на військову службу, не з’являвся за повістками до ТЦК та СП та для проходження військово-лікарської комісії.  1 червня він слідував до місця проходження військової служби у супроводі військовослужбовців ТЦК та СП. Під час руху автомобільним транспортом мобілізований під надуманим приводом попросив зупинити машину та здійснив спробу втечі.

Таким чином, випадкові громадяни, які «співчували» особі, яка здійснювала чергову спробу ухилитися від виконання свого конституційного обов’язку і чинили тиск на військовослужбовців ТЦК та СП – по суті сприяли вчиненню кримінального правопорушення.

Нагадуємо,  військовослужбовці, які здійснюють заходи призову на військову службу – це посадові особи, які виконують службові обов’язки в умовах воєнного стану і перебувають під захистом закону. Будь-які спроби перешкоджання їх діяльності – тягнуть  неминучі наслідки у вигляді адміністративної чи кримінальної відповідальність, – йдеться у повідомленні ТЦК

Закликаємо громадськість та представників засобів масової інформації не довіряти  подібним інформаційним «вкидам» з відповідними фейковими описами і коментарями, які не відповідають дійсності, працюють на ворожу пропаганду або самі є складової частиною інформаційних операцій ворога, – додають військові

 

«Чинний військовослужбовець намагався втекти»: в ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра«Чинний військовослужбовець намагався втекти»: в ТЦК прокоментували скандальне відео з Дніпра

Ще новини Дніпропетровщини: ОНОВЛЕНО. Смерть військовозобов’язаного у ТЦК Кривого Рогу – що про це відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×