Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
401
401

На Дніпропетровщині судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам

На Дніпропетровщині судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам

На Дніпропетровщині судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам. Вони оформлювали фіктивні батьківства та шлюби для виїзду за кордон, організувавши злочинну групу.

Про це повідомляють у прокуратурі, передає Nikopolnews.

Прокурори Синельниківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332, ч. 1, 3 ст. 362 КК України).

Судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам

судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам

Розслідуванням встановлено, що юрист, залучивши працівниць РАЦСів, організували злочинну схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон в умовах воєнного стану.

Обвинувачені підшукували «призовників», яким пропонували оформити батьківство над неповнолітніми дітьми або укласти шлюб з жінками з інвалідністю.

Надалі працівниці районних відділів державної реєстрації актів цивільного стану Дніпропетровщини вносили зміни до актових записів та виготовляли фіктивні свідоцтва про народження дітей або шлюб.

На підставі цих документів чоловіки мали можливість безперешкодно перетнути держкордон. Такою схемою виїзду скористались понад 40 чоловіків з різних областей України. Грошова винагорода за цю «послугу» становила від 4 до 6 тис доларів США з особи.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях обвинувачених вилучено грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, документацію.

судитимуть працівниць РАЦС та юриста за допомогу ухилянтам

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – оперативниками відділу у м. Павлоград УСБУ області, співробітниками карного розшуку Синельниківського  райуправління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки та Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще новини Дніпропетровщини: На Дніпропетровщині за хабар в 30 000 доларів судитимуть мера і секретаря міськради

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу