Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1067
1067

Сумна статистика війни: на Дніпропетровщині 217 людей загинуло, зруйновано 4045 житлових будинків

Сумна статистика війни: на Дніпропетровщині 217 людей загинуло, зруйновано 4045 житлових будинків

Стало відомо, скільки будинків постраждало на Дніпропетровщині від ворожих обстрілів під час повномасштабної війни. Цифру озвучив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Зруйновані 4045 житлових будинків, найбільше  постраждали громади Криворізького, Нікопольського та Синельниківського районів

За рік повномасштабного вторгнення на Дніпропетровщині ворожими ракетами чи артилерією зруйновані 4045 житлових будинків, найбільше постраждали громади Криворізького, Нікопольського та Синельниківського районів.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук під час пресконференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“За рік у Дніпропетровській області, за нашою статистикою, зруйновано ракетами чи снарядами 4045 житлових будинків, це якщо казати тільки про житлові будинки, а не про промисловість. Зараз місцева влада проводить там поточні ремонти, а до капітального будівництва ми повернемося, коли переможемо”, – сказав голова облради

За його словами, від ворожих обстрілів найбільше постраждали громади Криворізького, Нікопольського та Синельниківського районів.

“Криворізький район – бо це напрямок Херсонський, після того як Херсон звільнили, там обстріли припинилися, от залишилися тільки ракетні удари. У Нікопольському районі обстріли не припиняються, вони йдуть зі сторони Енергодара щодоби – вдень або вночі. Третій район – Синельниківський, де всі ті громади, які межують із Запорізькою та Донецькою областями, зазнавали масованих ударів”, – додав Лукашук

За інформацією голови облради, у Нікополі пошкоджені близько 2 тис. будинків, у Криворізькому районі найсильніші руйнування у Зеленодольській громаді, що найбільше страждала від обстрілів у перші місяці вторгнення, там були зруйновані від 30 до 40% житлового фонду. У Синельниківському районі – не така велика кількість руйнувань, бо це сільська місцевість, аграрний район, але там є багато сіл на межі з Донецькою та Запорізькою областями, де зафіксовані дуже суттєві руйнування.

Керівник облради також повідомив, що за рік повномасштабного вторгнення у Дніпропетровській області загинули 217 цивільних осіб. Родини, де є загиблі, зможуть отримати з обласного бюджету виплати у розмірі 300 тис. грн.

Раніше ми повідомляли:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×