Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1008
1008

У 72 крамницях Дніпропетровщини зафіксували завищені ціни на соціально значущі товари

У 72 крамницях Дніпропетровщини зафіксували завищені ціни на соціально значущі товари

У 72 крамницях Дніпропетровщини зафіксували завищені ціни на соціально значущі товари, повідомляє Дніпро ОВА, передає Nikopolnews.

Зазначається, що при Дніпропетровській ОВА працює комісія зі стабілізації цін на споживчому ринку. До неї увійшли податківці, представники Нацполіції, Антимонопольного комітету та Держпродспоживслужби. Фахівці останньої активізували цінові дослідження соціально значущих продовольчих товарів.

«Соціально значущі підлягають регулюванню. Торгівельна надбавка на них обмежена, – каже перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. – Чи всі підприємці дотримуються встановлених правил, досліджує нині спеціальна комісія».

Серед регульованих 8 позицій вітчизняного виробництва, на які націнка обмежена. Вона не має перевищувати 10% від собівартості. А ще – 12 продовольчих товарів, про подорожчання яких підприємець має попереджати.

За півтора місяця обстежили понад 200 підприємств. У 72 завищували націнку на соціально значущі продукти. Майже 50 підприємців порушення усунули. Інформацію щодо решти розглядає спеціальна комісія при ОВА.

Ще новини Дніпропетровщини:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×