Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
713
713

Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині в ніч на 30 січня – сталася пожежа

Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині в ніч на 30 січня – сталася пожежа

Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині в ніч на 30 січня. Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Nikopolnews.

Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено обладнання (сталося загоряння) на підстанції НЕК «Укренерго» на Дніпропетровщині. Знеструмлено місцеве підприємство (порушено технологічний процес).

Наразі триває заживлення промислових споживачів за резервними схемами. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.

Пошкоджене обладнання планується якнайшвидше замінити новим із аварійного запасу, створеного «Укренерго».

Попри пошкодження, завдані російськими БПЛА підстанції, пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту.

Дефіциту в енергосистемі України не фіксується. Власна генерація та комерційний імпорт покривають потреби споживачів. Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються.

Нагадуємо, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально, – йдеться у повідомленні

Після короткострокового аварійного ремонту в резерв виведено корпус ТЕС, всього в резерві п’ять блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби. Система збалансована.

Прокоментували в Укренерго і ситуацію на ЗАЕС. Запевняють, що рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,60 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Ще новини Дніпропетровщини: В Укренерго прокоментували атаку на газопровід у Нікополі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×