Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1142
1142

Як живуть прифронтові села Дніпропетровщини під постійними обстрілами (відео)

Як живуть прифронтові села Дніпропетровщини під постійними обстрілами (відео)

Як живуть прифронтові села Дніпропетровщини під постійними ворожими обстрілами, розповіли і показали у своєму сюжеті журналісти «Відкритого», передає Nikopolnews. Кореспонденти побували у Широківській громаді, що на півдні Дніпропетровщини у Криворізькому районі.

Лінія фронту знаходиться на території Херсонської області, де постійно точаться бої. У селі Шестерня Широківської громади, розташованому лише за півтора кілометри від фронту, пошкоджено понад три десятки житлових будинків, шість із них – практично знищено. Але люди налаштовані оптимістично. Вони чекають перемоги і впевнені, що усе відбудують.

Місцеві мешканці вже звикли до нових реалій і навчилися розрізняти «безпечні і небезпечні» обстріли.

У селі Ганнівка влучення снаряда з “граду” знесло дах будинку місцевого мешканця Миколи. Але чоловік навіть жартує: каже, що тепер має два житла. У будинку він спить у хорошу погоду, а під час дощу перебирається до сараю, де обладнав собі лежанку.

“Я вже знаю: якщо з одного боку летить, то можна спокійно працювати на городі. Але якщо з іншого боку – треба кидати все та швидко ховатися”, — каже Микола.

Частина жителів Широківської громади з початком бойових дій поїхала у безпечніші місця, а ті, що залишилися, дбають про тварин та вирощують урожай на городах.

На цьому напрямку бійці ЗСУ зараз стримують спроби окупантів прориватися на Дніпропетровщину.

“Характер бойових дій зараз є стабільним. Противник постійно завдає артилерійських ударів. Але позиційною боротьбою це назвати не можна, оскільки і ми, і противник за будь-якої нагоди намагаємося просунутися вперед”, — пояснив військовослужбовець ЗСУ Олександр.

Як живуть прифронтові села Дніпропетровщини, детальніше дивіться у сюжеті “Відкритого”

За 1,5 км від фронту: прикордонні громади Дніпропетровщини живуть під постійними ворожими обстріламиЗа 1,5 км від фронту: прикордонні громади Дніпропетровщини живуть під постійними ворожими обстрілами
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×