Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
120
120

За підпал автівки ЗСУ судитимуть 16-річного мешканця Дніпра

За підпал автівки ЗСУ судитимуть 16-річного мешканця Дніпра

За підпал автівки ЗСУ судитимуть 16-річного мешканця Дніпра. Якщо вину підлітка буде доведено, він може сісти надовго.

Про це Nikopolnews повідомляє з посиланням на прокуратуру і поліцію у Дніпропетровській області.

Ювенальні прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного мешканця м. Дніпра за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений погодився на пропозицію замовника за грошову винагороду здійснювати підпали військових автомобілів.

Здійснив підпал автівки ЗСУ: подробиці

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що пропозицію заробітку підозрюваний отримав у месенджері, де йому написав представник рф та запропонував гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Хлопець погодився, після чого отримав вказівки окупанта та придбав усе необхідне для здійснення злочину.

У Самарському районі міста Дніпра зловмисник помітив автомобіль «Land Rover» із символами ЗСУ. Неповнолітній сфотографував автівку та відправив фото куратору, після чого отримав команду спалити транспорт.

17 липня він облив позашляховик легкозаймистою сумішшю та підпалив. Потім зробив фото та відео з місця злочину для подальшого звітування перед російським куратором.

За підпал автівки ЗСУ судитимуть 16-річного мешканця Дніпра

За виконану роботу ворог пообіцяв хлопцю грошову винагороду у сумі 2 тис. доларів, однак обіцяні кошти юнак так і не отримав.

Наразі обвинувачений перебуває на цілодобовому домашньому арешті.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області та Управління Служби Безпеки України у Дніпропетровській області.

Злочин підозрюваного задокументували поліцейські ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області. Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснювала Дніпропетровська обласна прокуратура.

Ще новини Дніпропетровщини: На Дніпропетровщині за хабар в 30 000 доларів судитимуть мера і секретаря міськради

Читайте також: Закликала до демонтажу: у Полтаві художниця облила червоною фарбою монумент Слави

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу