Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5112
5112

Сьогодні біля Бахмуту загинув Герой України, який зупиняв орду під Кривим Рогом

Сьогодні біля Бахмуту загинув Герой України, який зупиняв орду під Кривим Рогом

Біля Бахмуту загинув Герой України, який, зокрема, зупиняв орду під Кривим Рогом, – легендарний командир Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі». Про внесок полеглого воїна у захист Криворіжжя розповів Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Дзвінок. І знову звістка про важку втрату… Сьогодні під Бахмутом загинув мій друг, правосек, Герой України Діма Да Вінчі (Дмитро Коцюбайло), – написав Вілкул

Він розповів, що перші два місяці війни, коли була реальна загроза захоплення Кривого Рогу, Дмитро воював тут.

Це було саме тоді, коли треба було зупинити орду, яка мала бойове завдання на штурм нашого міста. Тоді арта відіграла ключову роль. А він був артилерійським снайпером, художником. Працював із Д-20 152-м калібром. Друг мій, вічна тобі пам’ять. Кривий Ріг ніколи тебе не забуде, – написав Вілкул

Сьогодні біля Бахмуту загинув Герой України, який зупиняв орду під Кривим Рогом

Загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

Він також оприлюднив одне з відео з безпілотника, надіслане йому Дмитром Коцюбайлом. Тоді було зупинено ворожу колону за Шестернею.

Загинув Герой України Дмитро Коцюбайло – що про нього відомо

Воїн, який перший серед добровольців отримав звання Героя України. Один із наймолодших Героїв України.

Коцюбайло був командиром 67-ї окремої механізованої бригади “Вовки Да Вінчі”. Він загинув у бою під Бахмутом.

“Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України”, – сказав про нього сьогодні Володимир Зеленський

Побратими військового написали у Фейсбуці, що він загинув під час виконання бойового завдання.

“Загинув зі зброєю в руках, загинув, першим ідучи в бій. Жив і загинув як Герой”, – йдеться у повідомленні на сторінці підрозділу “Вовки Да Вінчі”

Сьогодні біля Бахмуту загинув Герой України, який зупиняв орду під Кривим Рогом

Коцюбайло народився у 1995 році в Івано-Франківській області. Дмитро був активним учасником Революції гідности. Пішов на фронт у 2014 році добровольцем, коли йому було 18 років.

Він був командиром взводу, а з 2015 року роти добровольців. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт.

2016 році його призначили командиром 1-шої окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі”.

Він здобув звання Героя України у 2021-му році, з 2017-го – “Народний герой”.

Минулого літа вже 27-річний Да Вінчі став військовослужбовцем Збройних сил України, отримавши первинне звання – молодший лейтенант.

Російське вторгнення Коцюбайло і його добровольчий підрозділ зустріли на Донбасі. У середині лютого рота Да Вінчі воювала поблизу Щастя.

Пізніше його підрозділ пермістився на Криворізький напрямок, потім на Харківщину і після цього на Луганщину і Донеччину. Він брав активну участь у деокупації Харківської області.

Сьогодні біля Бахмуту загинув Герой України, який зупиняв орду під Кривим Рогом

В інтервʼю виданню “Новинарня”, яке Коцюбайло дав у грудні минулого року, він сказав, що війна повинна закінчитися у 2023 році.

“Я ще десять років не витримаю, – жартував він. – Я собі ставлю оптимістичний план на наступний рік звільнити всі окуповані території”

На питання, що він буде робити після війни, він відповів, що не думає так глобально.

“Думаю, після війни буде багато роботи всередині країни. Маємо розуміти, що треба довести це до логічного завершення. А логічне завершення може бути тільки тоді, коли Росія розвалиться. Україна зможе зажити, коли Російська Федерація розпадеться”, – сказав військовий

Вічна пам’ять і слава Герою!

Ще новини Дніпропетровщини:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×