Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3028
3028

«Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського на блок-посту у Києві» – що про це відомо

«Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського на блок-посту у Києві» - що про це відомо

Увечері 27 червня з’явилася інформація про затримання митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема на блок-посту у Києві. Її оприлюднила низка ЗМІ і Телеграм-каналів, які посилалися на Державну прикордонну службу України.

«На в’їзді до Києва прикордонники виявили десятого від початку року проросійського священнослужителя з Кривого Рогу. Під час перевірки на блокпосту біля Києва в телефоні у 56-річного клірика знайшли фото паспортних документів рф, номери російських операторі та антиукраїнську агітацію» – йшлося у повідомленнях

Журналісти зазначили, що імені священника прикордонники не називають. Але усі оприлюдненні дані (місце народження, вік тощо) вказують на те, що це саме Єфрем.

Чи було затримання митрополита Криворізького і Нікопольського?

На офіційному сайті прикордонників дійсно є інформація про зупинення священника на блок-посту, передає Nikopolnews. Станом на ранок 28 червня у ньому, щоправда, не йдеться про затримання, але говориться, що священнослужителя «передали СБУ».

«Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського на блок-посту у Києві» - що про це відомо

Днями прикордонники на в’їзді до столиці зупинили для перевірки особу, в якої виявили інформацію проросійської маячні. 56-річний уродженець Львівщини, який зараз проживає в Кривому Розі, виявився також священником упц мп, – йдеться у повідомленні на сайті Держприкордослужби

Прикордонники додають, що під час перевірки у відкритих джерелах інформації відносно цього клірика, з’ясувалося, що чоловік є противником створення незалежної помісної церкви в Україні та можливо причетний до антиукраїнської пропаганди. Також у мобільному телефоні клірика знайшли номера російських операторів і фото паспортних документів рф.

Наразі цю особу прикордонники передали співробітникам СБУ, – стверджують прикордонники

Що кажуть у Криворізькій єпархії

У Криворізькій єпархії прокоментували подію, фактично звинувативши ЗМІ у розповсюдженні недостовірної інформації. Кажуть, керуючого єпархією не затримували, а лише перевірили на блокпосту. І у телефон не заглядали.

У вівторок 27-го червня, на інформаційних сайтах в мережі інтернет поширилася інформація що, керуючого Криворізькою Єпархією було затримано співробітниками  Служби Безпеки України на в’їзді до  м. Київ, – йдеться у повідомленні на сайті релігійної організації

Далі у повідомленні говориться:

«Доводимо до відома що, 24 червня Митрополит Єфрем прибув до столиці України з метою участі в богослужінні з нагоди дня пам’яті небесного покровителя предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Онуфрія. На в’їзді до м. Київ,  автомобіль владики Єфрема було зупинено на контрольно-пропускному пункті де співробітниками Прикордонної Служби були перевірені документи. Наступні дії прикордонників зводились до того щоб вивчати інформацію про Митрополита Єфрема на сайті Миротворець. Причому слід зауважити що особистий телефон керуючого Криворізькою Єпархією не передавався в руки держслужбовцям. Після з’ясування обставин, прикордонники принесли свої вибачення за незручності і владика Єфрем відбув на богослужіння в  Свято-Пантелеймонівський монастир Феофанії.
Наступного недільного дня, після богослужіння Митрополит Єфрем повернувся в м. Кривий Ріг.
Викликає подив що банальна перевірка документів стала рецидивом у складних схемах які складають люди, вороже налаштовані проти УПЦ.
Нагадуємо їм про елементарні людські якості та Суд Божий який каже: «Якою мірою міряєте, такою вам відміряють». (Марка 4; 24-25)»

Отже, маємо дві офіційні заяви – прикордонників і Криворізької єпархії, які дещо суперечать одна одній. Офіційної інформації про дану подію від СБУ поки що немає.

Скрін з офіційного сайту Державної прикордонної служби України

«Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського на блок-посту у Києві» - що про це відомо

«Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського на блок-посту у Києві» - що про це відомо

Скрін з офіційного сайту Криворізької єпархії

Затримання митрополита Криворізького і Нікопольського

Для довідки:

Єфрем (він же Іван Степанович Кицай) митрополит Криворізький і Нікопольський, народився 5 липня 1966 року в селі Зашковичі Городоцького району Львівської області. Архієрей Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Хіротонізований у єпископа 1996 року і відтоді очолює Криворізьку єпархію УПЦ.

 

Ще новини Дніпропетровщини: Біля Нікополя на дні Каховського водосховища знайшли рештки церкви, про яку писав Довженко і яку малював Шевченко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×