Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1428
1428

Окупанти обстріляли колону біженців з Херсонщини, поранено дитину і жінку – Вілкул

ЗСУ знищили ворожий польовий склад боєприпасів – Вілкул про події на Криворізькому напрямку

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про ситуацію в регіоні, а також про те, як проходила евакуація людей з тимчасово окупованих територій на Дніпропетровщину вчора, 12 травня, передає Nikopolnews. Зокрема, він повідомив, що російські військові обстріляли колону біженців з Херсонщини в Бериславському районі.

Кричущий випадок стався під вечір.

З артилерії була обстріляна мирна колона біженців, які виїжджали з Херсонській області з боку Берислава. Орки їх зібрали вранці, тримали близько тисячі машин під палючим сонцем і почали випускати тільки після обіду партіями по 200 машин, щоб прикрити пересування власної військової техніки. В 16.00 по мирній колоні, яка перебувала вже на нашій підконтрольній території в районі Білої Криниці, орки завдали підлий удар. Від розриву снарядів постраждали мирні люди, в тому числі дитина 2011-го року народження. Разом з жінкою 1954-го року народження вона отримала осколкові поранення. Їм надана вся необхідна допомога. Жінка перебуває в одній з лікарень Кривого Рогу, – розповів Олександр Вілкул.

Щодо обстановки на Криворізькому напрямку, то вона, за словами Вілкула, залишається напруженою, без суттєвих змін. Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення, в тому числі із застосуванням заборонених фосфорних і касетних боєприпасів. Вранці 12 травня з систем РСЗВ був обстріляний Зеленодольськ. Один цивільний загинув і один поранений. Обидва абсолютно мирні люди, які зранку йшли на роботу.

Але ворога на території Криворізького району та області – немає. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією.

За словами «у нас все спокійно», стоїть величезна робота наших Збройних сил, мужність і героїзм наших солдатів, які щодня ведуть бойові дії на передовій, і ведуть успішно, – підкреслив Олександр Вілкул.

Він розповів, що продовжується будівництво нових захисних споруд, зміцнюються всі лінії оборони. Тільки важкої техніки постійно працює більше ста одиниць. Надається допомога матеріально-технічними засобами військовим частинам.

Закуповуємо і передаємо військовим сучасні засоби зв’язку, ноутбуки, квадрокоптеры. Війна іде на новому рівні 21-го століття і нашим захисникам все це необхідно для успішних дій, – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×