Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1102
1102

Через російські обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена

Через російські обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена

Через російські обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Вчора, 2 листопада 2022 року, в результаті рашистських обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів.

Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5 та 6, які були в гарячому стані, переводяться в холодний стан.

Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу.

Через окупацію станції і втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені.

Вчергове звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу! – йдеться у повідомленні Енергоатому.

Внаслідок ворожих обстрілів Дніпропетровщини на ЗАЕС відключилась остання лінія зв’язку з енергомережею

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×