Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
972
972

«Енергоатом» назвав фейковою інформацію про плутоній і уран на ЗАЕС

«Енергоатом» назвав фейковою інформацію про плутоній і уран на ЗАЕС

«Енергоатом» назвав фейковою інформацію про плутоній і уран на ЗАЕС, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Телеграм-канал «Енергоатому».

Інформація про нібито запаси на захопленій росіянами Запорізькій АЕС збагаченого урану та плутонію, які потенційно можуть бути використані як сировина для ядерної зброї, не відповідає дійсності.

«Журналіст Wall Street Journal Лоуренс Норман написав у своєму Твіттері, що, мовляв, за даними гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, на захопленій росією Запорізькій АЕС зберігається 30 000 кг плутонію та 40 000 кг збагаченого урану. Й у зв’язку із цим МАГАТЕ хоче бути впевненим, що запаси не зникли, адже збагачений уран і плутоній потенційно можуть бути використані як сировина для ядерної зброї. ЗМІ агресора, та й навіть деякі українські видання, миттєво підхопили «сенсацію». Проте вона – фейкова. Все це – відверта інформаційна провокація, і жодне «твердження» журналіста не відповідає дійсності. Цей вкид зроблено виключно для того, щоб вчергове шокувати російську аудиторію, як було з фейками про біолабораторії, бойових птахів тощо», – йдеться у повідомленні.

У Енергоатомі зазначили, що на Запорізькій атомній електростанції ні уран, ні плутоній, які можна було б використати у військових цілях, не зберігалися і не зберігаються. Натомість там зберігаються тепловидільні збірки, але «це зовсім інша історія, і вона має назву – ядерне паливо. Яке, звісно ж, є на всіх АЕС світу».

Також, як наголосили в Енергоатомі, на ЗАЕС у спеціальному сухому сховищі зберігається відпрацьоване ядерне паливо, яке теж жодним чином не стосується озвучених нісенітниць.

Тож перевіряйте інформацію, беріть її тільки з офіційних джерел і не розповсюджуйте неправдиві «дані», бо це підігравання ворогу. А наше завдання – наближати Перемогу! – зеврнулися в «Енергоатомі» до громадян.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×