Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
756
756

В умовах смертельної небезпеки відновили надійність енергоживлення ЗАЕС – Укренерго

В умовах смертельної небезпеки відновили надійність енергоживлення ЗАЕС – Укренерго

Надійність енергоживлення ЗАЕС  відновлено. В роботу включена високовольтна лінія 330 кВ, що поєднує станцію з основною мережею. Українські фахівці 3,5 тижні намагалися дістатися до місця пошкодження. Роботи проводилися в умовах постійного ризику удару ворожими дронами.

Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» відновили надійність енергоживлення Запорізької АЕС. В роботу включена високовольтна лінія 330 кВ, що поєднує станцію з основною мережею. Тепер, постачання електроенергії для власних потреб ЗАЕС відбувається декількома високовольтними лініями, що значно посилює безпечність роботи станції.

Про це повідомили 14 березня в Укренерго, передає Nikopolnews.

Фахівці «Укренерго» 3,5 тижні намагалися дістатися до місця пошкодження. «Заважають постійні щільні обстріли ворожої артилерії. Ще більшою небезпекою є зграї російських дронів-камікадзе, які цілять в нашу техніку та персонал. Тому відновлювальні роботи потребують координації з військовими та місцевою владою. Те, що можна було б в мирний час полагодити за 2 дні, займає тижні», – розповів керівник відділу «Укренерго», який відповідає за роботу ремонтних бригад в південному регіоні, Ігор Ладний

За його словами, ремонтні роботи довелося проводити в декілька етапів. Перший – розчищення шляхів для проїзду техніки, які були завалені розтрощеними снарядами деревами та залишками бетонних споруд. Другий – безпосередній ремонт на лінії з доставленням на місце пошкоджень спеціальної техніки для роботи на висоті.

Військові пускають наших хлопців працювати лише на 2-2,5 години. Далі це вже стає небезпечно. Нам доводиться відходити і знову чекати дозволу на роботи. Працювати доводиться невеликими групами. Від енергетиків це потребує концентрації уваги та максимального професіоналізму. Хочу особливо відзначити своїх колег, які не тільки відновили роботу лінії на ЗАЕС, а ще й проявили неабияку мужність: Максим Савенко, Олександр Дейнега, Станіслав Шумський, Сергій Ковтун, Олександр Ступін», – додав Ладний

НЕК «Укренерго» також дякує керівництву Нікопольської районної військової адміністрації за сприяння та координацію, завдяки чому ремонтним бригадам компанії вдалося успішно провести відновлювальні роботи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що: Відновити живлення ЗАЕС заважають постійні атаки ворога – Укренерго

Ще новини ЗАЕС: 2 роки окупації ЗАЕС:  чому ймовірність трагічних подій на станції зараз висока як ніколи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×