Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1343
1343

Окупанти готують «евакуацію» із Запорізької і Херсонської областей у квітні – Генштаб

Окупанти готують «евакуацію» із Запорізької і Херсонської областей у квітні – Генштаб

Окупанти готують «евакуацію» із Запорізької і Херсонської областей. Про це повідомляє у ранковому зведенні 8 квітня Генеральний штаб ЗСУ, передає Nikopolnews.

Повідомляється, що на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку щодо евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим.

Зокрема є підтверджена інформація, що у Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення, під час якого перевіряється наявність паспорта та прописки, уточнюється рівень освіти.

Окрім того, поширюється інформація, що з кінця квітня місцевих мешканців примусово почнуть евакуювати на територію Криму.

Також Генштаб повідомляє, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 40 населених пунктів. Серед них – Малинівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новопавлівка Запорізької області; Качкарівка, Зміївка, Інженерне та Зеленівка Херсонської області, а також Херсон.

У свою чергу, речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк повідомляє, що налякані контрнаступом російські військові формують “живі щити” з цивільних.

За її словами, на тимчасово захопленій російськими військами частині півдня України продовжується насильницька евакуація та паспортизація людей. Ця “турбота” проявляється в тому, щоб зібрати мирне населення і перевезти його у ті місця, де окупанти планують розташовувати свої підрозділи й прикриватися ними як живим щитом.

Ще новини Енергодара: За 50 км від Енергодара окупанти облаштували шпиталь для своїх поранених, привезли медиків з рф

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×