Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1062
1062

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі розпочав візит на ЗАЕС 15 червня

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі розпочав візит на ЗАЕС 15 червня

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі розпочав візит на ЗАЕС 15 червня, передає Nikopolnews, посилаючись на «Енергоатом».

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі розпочав візит на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС, – йдеться у повідомленні «Енергоатому»

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі 14 червня не потрапив на Запорізьку АЕС, хоча напередодні, перебуваючи в Києві, він анонсував, що буде на станції 13 червня ввечері.

Згодом стало відомо, що візит перенесено з міркувань безпеки. Таку інформацію оприлюднили іноземні журналісти.

«Він чекає, щоб мати можливість безпечно доїхати», — сказав журналістам високопоставлений український урядовець, який говоривна умовах анонімності

Нагадаємо, в МАГАТЕ хочуть перевірити рівень води у ставку-охолоджувачі на станції після підриву Каховської ГЕС.

11 червня Гроссі заявляв про необхідність проведення перевірки “істотних розбіжностей” у даних про рівень води на Каховській дамбі, яку було пошкоджено внаслідок вибуху і яка використовується для охолодження реакторів станції.

Також Гроссі  планував  провести ротацію місії агентства на станції «з посиленою командою».

У понеділок, 12 червня, Гроссі вирушив в Україну з робочим візитом щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і представити програму допомоги після «катастрофічного затоплення дамби» Каховської ГЕС.

Раніше, коментуючи ситуацію на ЗАЕС, Гроссі заявляв, що безпосередньої небезпеки зараз немає, але це «серйозна ситуація». Візит на станцію мав допомогти точніше оцінити ризики.

Ще новини ЗАЕС: Ситуація на ЗАЕС не є критичною – президент «Енергоатому» Петро Котін

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×