Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1934
1934

Директор МАГАТЕ Гроссі презентував план захисту ЗАЕС з 5 пунктів: у чому він полягає

Директор МАГАТЕ Гроссі презентував план захисту ЗАЕС з 5 пунктів: у чому він полягає

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі презентував обіцяний план захисту ЗАЕС, яка тимчасово окупована росіянами. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

30 травня Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі на засіданні Ради безпеки ООН представив план з п’яти принципів забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції.

План захисту ЗАЕС з 5 пунктів, представлений МАГАТЕ

  • Не можна здійснювати жодних атак з боку ЗАЕС або щодо неї, зокрема спрямованих на сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів, іншу критичну інфраструктуру або персонал.
  • ЗАЕС не повинна використовуватися як сховище або база для зберігання важкого озброєння, наприклад реактивних систем залпового вогню, артилерійських систем і боєприпасів, а також танків або військовослужбовців.
  • Не можна піддавати ризику електропостачання ЗАЕС. Слід забезпечити постійну доступність і безпеку зовнішнього живлення станції.
  • Усі споруди, системи й компоненти, необхідні для безпечної і надійної роботи ЗАЕС, повинні бути захищені від нападів або актів саботажу.
  • Не слід вживати жодних заходів, що підривають ці принципи.

Гендиректор МАГАТЕ запевнив, що представники організації стежитимуть за виконанням принципів і публічно повідомлятимуть про будь-які їх порушення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: МАГАТЕ планує представити угоду щодо захисту ЗАЕС у травні

Ще новини ЗАЕС: Ситуація на ЗАЕС стає все більше непередбачуваною і небезпечною – Гроссі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×