Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2028
2028

У МАГАТЕ повідомили про обстріл поблизу ЗАЕС 19 травня – що відомо

У МАГАТЕ повідомили про обстріл поблизу ЗАЕС 19 травня – що відомо

У МАГАТЕ повідомили про обстріл поблизу ЗАЕС 19 травня. Про це йдеться на сайті міжнародного агентства. Обстріл мав місце зранку, передає Nikopolnews.

Повідомляється, що місце поблизу Енергодара, де проживає більшість персоналу Запорізької атомної електростанції сьогодні вранці зазнало артилерійського обстрілу, і це вказує на дедалі напружену військову ситуацію в цьому районі. Про це заявив генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі.

Експерти МАГАТЕ, що присутні на ЗАЕС повідомили, що сама станція не постраждала, але близькість обстрілів ще раз підкреслила постійну загрозу ядерній безпеці в той час, як посилилися обговорення щодо майбутніх військових операцій у регіоні.

У МАГАТЕ не уточнюють, хто саме здійснив обстріл. Але українські моніторингові телеграм-канали повідомляли сьогодні про провокації окупантів на березі Енергодара.

Зокрема, Телеграм-канал соратника начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка Непосредственно Gachi вранці у п’ятницю писав про обстріл в районі блокпоста в Енергодарі. Внаслідок чого постраждав один мирний житель. У повідомленні зазначається, що окупанти навмисно влаштовують такі провокації, аби звинуватити ЗСУ. Як потім і сталося, про що свідчать повідомлення в пропагандистських ЗМІ.

У МАГАТЕ повідомили про обстріл поблизу ЗАЕС 19 травня – що відомо

Також зазначимо, що армія РФ сьогодні протягом дня гатить по Нікопольському району. Тривогу оголошували вже декілька разів і вона триває годинами. Окупанти б’ють по мирним населеним пунктам.

У МАГАТЕ повідомили про обстріл поблизу ЗАЕС 19 травня – що відомо

Що ж стосується МАГАТЕ, то генеральний директор Рафаель Гроссі підтвердив свою рішучість забезпечити захист ЗАЕС, і сказав, що веде інтенсивні переговори з усіма залученими сторонами для досягнення цієї мети.

“Дуже просто: не стріляти по станції не використовувати станцію як військову базу. У всіх інтересах має бути узгодження низки принципів захисту станції під час конфлікту”, – сказав він

Ще новини ЗАЕС і Енергодара: МАГАТЕ планує представити угоду щодо захисту ЗАЕС у травні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×