Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1264
1264

Окупанти заявили, що змінили герб та прапор Енергодара (фото)

Окупанти заявили, що змінили герб та прапор Енергодара (фото)

Окупанти заявили, що змінили герб та прапор Енергодара і внесли символи до геральдичного реєстру РФ.

Зокрема, про це заявив фейковий «мер» Енергодара Едуард Сєновоз, який, до речі, не має жодного відношення ні до міста-атомників, ні до Запорізької області взагалі – бо присланий загарбниками із Росії і просто є співробітником “Росатому”. Тож його навіть не обирали мешканці.

Отже, Сєновоз заявив про те, що окупанти змінили офіційну символіку міста на свій лад та затвердили її рішенням фейкової міської ради 25 січня 2024 року. Зображення герба та прапора «офіційно» внесли до списку геральдики Російської Федерації.

Сєновоз каже, що герб Енергодара символізує особливості «їхнього» міста.

«Сонце – джерело енергії, що дарує життя всьому живому. Це символ тепла, світла та енергії та уособлює енергетику, пов’язану з основними підприємствами міста — Запорізькою АЕС та Запорізькою ГЕС. Листя — молодість міста, є символом життєвого зростання, прагнення пізнання та дбайливого ставлення до природи. Золота баштова корона про п’ять видимих ​​зубців, позначає статус муніципального утворення. Герб може відтворюватися у повній версії (з муніципальною короною) та скороченою (без корони)».

Прапор повторює композицію та символіку герба.

Герб та прапор Енергодара за версією окупантів

Окупанти заявили, що змінили герб та прапор Енергодара (фото)

Зазначимо, що створений окупантами герб українського міста дещо схожий на офіційний. Загарбники прибрали блакитний колір, вочевидь, щоб стерти нагадування про українську символіку.

«Сонце – джерело енергії, що дарує життя всьому живому. Це символ тепла, світла та енергії та уособлює енергетику, пов’язану з основними підприємствами міста — Запорізькою АЕС та Запорізькою ГЕС. Листя — молодість міста, є символом життєвого зростання, прагнення пізнання та дбайливого ставлення до природи. Золота баштова корона про п’ять видимих ​​зубців, позначає статус муніципального утворення. Герб може відтворюватися у повній версії (з муніципальною короною) та скороченою (без корони)».Прапор повторює композицію та символіку герба.

Офіційні герб і прапор Енергодара

До речі, якщо зайти в Телеграм-канал Сєновоза, де він інформує про геральдику, і подивитися інші повідомлення «мера», то можна помітити, що майже всі вони – про негаразди. То немає води, то світла, то пожежі підступили вже під стіни міста… Таке життя під окупантами. Як і скрізь, де «руській мір». Росіяни не можуть забезпечити добробут і лад. А от символи – так, про це вони дбають у першу чергу. Перейменовуючи міста та вулиці, змінюючи таблички та герби одразу, як тільки захоплюють чужі території…

Як ми раніше писали, за словами справжнього мера Енергодара Дмитра Орлова, навіть колаборанти вже починають скаржитися на таке “прекрасне” життя, яке їм влаштувала Росія у захопленому місті.

Ще новини Енергодара: «Уявляю, як цілуватиму кожну клітинку своєї підлоги»: переселенка з Енергодара про перші дні окупації, виїзд і мрії про повернення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×