Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5853
5853

«І в небі засвітиться білий хрест»: 9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна

«І в небі засвітиться білий хрест»: 9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна

9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна. В своїй творчості дівчинка виражає любов до рідного міста, яке вона змушена була покинути разом з родиною через російську окупацію.

Про талановиту художницю, ученицю енергодарської гімназії №4 Сабіну Колінько розповідають у своєму сюжеті «Завжди новини», передає Nikopolnews.

Сабіна дуже сумує за рідною домівкою, яку довелося залишити майже 2 роки тому. «Бо не хотіли ставати росіянами» – пояснює дівчинка. Також вона каже, що було дуже страшно, особливо коли окупанти зайшли у місто і почали змушувати брати російські паспорти. Родина переїхала до Запоріжжя, де і чекають на закінчення війни та звільнення Енергодара. Живуть у центрі для переселенців.

Про юну художницю розповідають, що вона народилася і зростає у творчій родині. Її мама і бабуся теж захоплюються живописом. Коли була маленькою, Сабіна допомагала бабусі розфарбовувати стіни в одному із дитячих садків Енергодара. Також постійно щось малювали разом з мамою.

А, перебуваючи в евакуації, почали розмальовувати гільзи, які їм привозять військові. Їх оформлюють у вигляді інсталяції. Тематика – різна. В одній із своїх робіт мама Сабіни зобразила пекло для російських окупантів. А ще вони з мамою розмалювали Центр для переселенців – створили шестиметрове панно.

Дівчинка створює цілі цикли тематичних робіт у жанрі живопису та ліплення. Одну з таких напередодні Великодня вона презентувала Центру допомоги евакуйованим енергодарцям. На ній зображена мрія юної художниці.

На гільзі від снаряда Сабіна зобразила початок мирного життя.

«Захід сонця осяє темні дерева, і в небі засвітиться білий хрест – так закінчиться війна»

«І в небі засвітиться білий хрест»: 9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна

Детальніше про Сабіну і її творчість – у сюжеті нижче.

9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна: відео

«І в небі засвітиться білий хрест»: 9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна«І в небі засвітиться білий хрест»: 9-класниця з Енергодара намалювала, як закінчиться війна

Ще новини Енергодара: Одяг заручників вкритий пліснявою, їх катують: вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара у полоні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×