Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
648
648

Одяг заручників вкритий пліснявою, їх катують: вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара у полоні

Одяг заручників вкритий пліснявою, їх катують: вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара у полоні

Вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара Сергій Спартесний у полоні росіян. Його дружина встигла виїхати і тепер стукає у всі двері, аби їй допомогли визволити чоловіка.

Про цю родину розповідає Медійна ініціатива за права людини, передає Nikopolnews.

Сергій Спартесний — співробітник ЗАЕС із Енергодара. Під час російської окупації його дружина Наталія евакуювалась, а Сергій залишився в рідному місті. У липні 2023-го до будинку чоловіка вдерлися загарбники: помешкання незаконно обшукали, а Спартесного вивезли до місцевого відділку поліції, де він перебуває й досі.

За словами звільненого цивільного, якого тримали разом із Сергієм, росіяни звинувачують чоловіка в тому, що він нібито розклеював проукраїнські листівки в Енергодарі, на прохання співробітників СБУ стежив за ФСБ, колаборантом із ЗАЕС і навчав тероборонівців.

Водночас Наталія відкидає ці звинувачення. Жінка припускає, що росіяни тримають її чоловіка в підвалі у поганих умовах. З власних джерел знає, що одяг заручників вкритий пліснявою, їх не виводять на прогулянки. Також чоловік має проблеми зі здоров’ям, утім  жодного лікування не отримує. Крім того, звільнені цивільні розповідають Наталії про тортури у відділку поліції Енергодара:

Я знаю, що вони всім одягають на голову пакети, зав’язують скотчем навколо шиї та застосовують електричний струм. Підозрюю, що до мого чоловіка теж, – каже жінка

Наталія Спартесна звертається до українських і міжнародних органів та організацій домогтися якнайшвидшого звільнення Сергія.

Вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара у полоні росіян

Одяг заручників вкритий пліснявою, їх катують: вже 21 місяць співробітник ЗАЕС з Енергодара у полоні

Про чоловіка відомо, що він працював начальником зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу. Йому більше 60 років.

Сергія Спартесного озброєні російські військові викрали 18 липня 2023 року: прийшли додому та забрали його до місцевого окупаційного відділку поліції. До цього неодноразово проводили обшуки, постійно перевіряли комп’ютер, телефон та соціальні мережі.

В “Енергоатомі” ще у серпні минулого року  закликали світову спільноту докласти максимальних зусиль та вжити заходів, аби звільнити усіх працівників ЗАЕС, яких тримають у полоні. Але, на жаль…

Ще новини Енергодара: Батьки відмовилися від співпраці з окупантами: з Енергодара вдалося виїхати родині з 3-річним малюком

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×