Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4822
4822

«Є перспективи відсікання криворізького угрупування ворога від херсонського» – подробиці успішного бою 27 травня

«Є перспективи відсікання криворізького угрупування ворога від херсонського» - подробиці успішного бою 27 травня

Радник глави офісу президента України Олексій Арестович розповів про успішну контратаку ЗСУ на Херсонщині 27 травня, передає Nikopolnews. На його думку, внаслідок дій українських військових є перспективи відсікання криворізького угрупування ворога від херсонського. Подробицями, крім радника глави ОП, поділилися також у Командуванні Повітряних Сил України і в ОК “Південь”.

Олексій Арестович повідомив, що наші військові провели успішну контратаку на Херсонському напрямку біля села Давидів Брід, що у Великоолександрівській громаді Бериславського району на Херсонщині.

Давидів Брід на карті

За словами Арестовича, ці дії української армії були схожі на спробу розрізати російське правобережне угруповання. На думку радника глави ОП, наслідком цієї контратаки, якщо вона буде продовжена, може стати відсікання угруповання окупантів під Кривим Рогом від Херсонської угруповання.

Вони злякались дуже сильно, бо, по-перше, це один з вузлів комунікацій у центрі оборони, по-друге, це спроба відрізати угруповання північну, — сказав радник глави ОП.

Він додав, що на Херсонському напрямку українські війська використовували підтримку авіацією, що може означати наступ. Він припустив, що саме тому російський Су-35 був збитий над Херсоном штурмовиком ВСУ.

Що відомо про повітряний бій 27 травня, внаслідок якого було збито російський Су-35

«Є перспективи відсікання криворізького угрупування ворога від херсонського» - подробиці успішного бою 27 травня

27 травня близько 14.00 у небі Херсонської області винищувач Міг-29 Повітряних Сил ЗСУ збив російський винищувач Су-35 зі складу 23 винищувального авіаполку східного військового округу РФ.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

В районі обіду український Міг-29 прикривав групи штурмовиків Су-25, які наносили удари по ворожим військам в Херсонській області. В результаті спільного авіанальоту знищена ротно-тактична група армії РФ з технікою і живою силою.

Незабаром на перехоплення українських штурмовиків з кримського аеродрому Бельбек вилетів російський винищувач Су-35. У повітряному бою український пілот здобув перемогу. Перехоплений радіообмін свідчить про те, що російський пілот катапультувався, а поблизу Херсона пролунав характерний вибух.

Розповіли про деталі успішного бою і в Оперативному командуванні “Південь”.

Російські окупанти намагалися атакувати на південному напрямку, застосовуючи авіацію – гелікоптери Мі-8 та літак Су-35, – зазначають тут

Зокрема, по позиціях українських військ ворог завдав 5 ударів гелікоптерами Мі-8.

Намагаючись ще раз атакувати наші позиції 3-ма гелікоптерами, ворог отримав гідну відсіч. Без зазначення способу ураження, варто зауважити, що атаку зірвано, – повідомили в оперативному командуванні.

Окрім того, під час авіаційної активності в небі над Миколаївщиною та Херсонщиною 2 ворожих ракети типу “повітря – повітря” самоліквідувалися.

Випущені вони були з того самого літака Су-35, який був збитий нашим винищувачем Міг-29. Тож, кара небесна спіткала і літак, і ракети, – зауважили у повідомленні українські військові.

«Є перспективи відсікання криворізького угрупування ворога від херсонського» - подробиці успішного бою 27 травня

Також опубліковано статистику втрат ворога на південному напрямку. Упродовж доби 27 травня українські воїни знищили 63 окупантів та 19 одиниць ворожої техніки – 3 сучасні танки Т-72, 5 одиниць іншої броньованої техніки та 2 автомобільної, реактивну систему залпового вогню “Град”, самохідну артустановку, літак та 6 гелікоптерів.

Арестович про успішну контратаку ЗСУ 27 травня: відео

День девяносто третий. Беседа с @arestovych Алексей АрестовичДень девяносто третий. Беседа с @arestovych Алексей Арестович

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×