Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2392
2392

Окупанти облаштували «кухню» на ЗАЕС, сплять, вмиваються та справляють потребу по кабінетах

Окупанти облаштували «кухню» на ЗАЕС, сплять, вмиваються та справляють потребу по кабінетах

Енергоатом оприлюднив хроніку подій на ЗАЕС за тиждень, що минув, розкривши деталі життя окупантів на станції, передає Nikopolnews.

Найбільша в Європі атомна станція – Запорізька – вже рік захоплена і контролюється російськими військовими, які продовжують порушувати всі вимоги ядерної та радіаційної безпеки.

В Енергоатомі повідомляють, що загарбники мешкають на станції, облаштувавши під житло приміщення АЕС та організувавши там «кухню». Цим вони відверто порушують пожежну безпеку, бо готують їжу на відкритому вогні. Крім того, окупанти бездумно проводять у будівлях ЗАЕС зварювальні роботи. Всі ці дії вже неодноразово призводили до спрацювання протипожежної сигналізації.

Також у порушення всіх вимог пожежної (і не тільки) безпеки окупанти на Запорізькій АЕС продовжують розміщувати військову техніку в машинних залах енергоблоків, вікна на станції заліплені мішками із піском, а на її території облаштовані кулеметні позиції.

Намагаючись «покращити побутові умови», окупанти не надто замислюються про гігієнічну складову, адже готують, сплять, вмиваються та справляють нужду по кабінетах і підвалах виробничих приміщень станції. Там само і сушать «випрану» білизну.

Недотримання елементарних правил гігієни спричинило поширення серед російських військових інфекційного захворювання. Повідомляють про підвищення температури, слабкість, головний біль та нудоту, спрагу й діарею, які ширяться серед загарбників і тих, хто з ними контактує.

Інші новини ЗАЕС:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×