Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
310
310

МАГАТЕ не може контролювати безпеку на тимчасово захопленій ЗАЕС — Greenpeace

МАГАТЕ не може

МАГАТЕ не може контролювати безпеку на тимчасово захопленій ЗАЕС. Про це 28 вересня повідомили у звіті міжнародної організації Greenpeace, передає Nikopolnews.

Спеціальна група експертів Greenpeace дійшла висновку, що МАГАТЕ має занадто мало експертів на найбільшій атомній станції Європи, а саме четверо осіб, і що для них там існує занадто багато обмежень у доступі.

Greenpeace стверджується, що МАГАТЕ “не в змозі виконати вимоги свого мандату”, але керівництво агентства не готове визнати це публічно, і в результаті те, що Росією порушуються принципи безпеки, не оприлюднюється.

МАГАТЕ не може контролювати безпеку на тимчасово захопленій ЗАЕС

UKRAINE RUSSIA CONFLICT

A )

Висновки організації доповнюються військовою оцінкою із відкритого джерела, написаної McKenzie Intelligence. Більшість російських військ та оборонних споруд на об’єкті, ймовірно приховані, і експерти МАГАТЕ повідомляють про докази того, що деякі ділянки станції заміновані, хоча невідомо, наскільки сильно.

У звіті звернули увагу, що нині на Запорізькій АЕС відбуваються порушення п’яти принципів МАГАТЕ, оголошених на Радбезі ООН у травні 2023 року.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×