Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
980
980

У МАГАТЕ помітили посилення військової активності навколо ЗАЕС

У МАГАТЕ помітили

У МАГАТЕ помітили посилення військової активності навколо ЗАЕС. Відповідну заяву зробив Рафаель Гроссі, передає Nikopolnews.

«Експерти МАГАТЕ, які працюють на ЗАЕС, повідомили, що протягом останнього тижня чули численні вибухи, що може свідчити про посилення військової активності в регіоні, яка також може становити потенційну загрозу ядерній безпеці на об’єкті», – сказав Гроссі.

Окрім того, ЗАЕС поінформувала команду МАГАТЕ про те, що вранці 7 вересня в Енергодарі, де проживає багато співробітників станції з сім’ями, відбулося декілька ударів безпілотниками. Про постраждалих нічого не відомо.

До того ж МАГАТЕ проінформували про те, що ЗАЕС вирішила тимчасово скоротити кількість персоналу на майданчику до мінімального рівня впродовж наступних декількох днів через побоювання щодо підвищеного ризику військової діяльності в цьому районі.

У МАГАТЕ помітили посилення військової активності навколо ЗАЕС

У МАГАТЕ помітили

На станції експерти МАГАТЕ спостерігали подальшу наявність мін між огорожами по периметру, але вони не побачили жодних додаткових мін під час обходу майданчика.

Але експертам досі не надали доступ до дахів реакторних установок 1, 2, 5 і 6 енергоблоків. Команда МАГАТЕ також звернулася з проханням провести обхід усіх шести машинних залів, один за одним.

Нагадаємо, 4 березня 2023 року росіяни окупували ЗАЕС. Відтоді там постійно перебуває особовий склад і військова техніка, яку загарбники зберігають у машинних залах і час від часу виводять на позиції для обстрілу територій Нікопольського району, розташованих по той бік Каховського водосховища.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×