Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
729
729

В Енергодарі окупанти заселяються в порожні квартири – Дмитро Орлов

В Енергодарі окупанти

В Енергодарі окупанти заселяються в порожні квартири мешканців. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Він розповів історію однієї з мешканок міста, яка попросила розголосу її історії. З метою безпеки Дмитро Орлов не назвав прізвище та адресу жінки.

«Мені вдалося виїхати з міста, коли почалися бойові дії. Я проживала за адресою: ….Наразі перебуваю за кордоном. Днями я дізналася від сусідів, що моя квартира стала «безхозяйной». Я платила гроші знайомим, щоб за квартирою наглядали. Там час від часу вмикали світло і воду. Але, коли нікого не було, замок виламали і замінили на інший.

Зараз квартира опечатана, і туди хочуть вселити сім’ю якогось окупанта. Сусідка сказала, що вечорами будинки  обходить якась комісія, яка фіксує чи проживають люди за адресою. Раніше це було тільки по чуткам, тепер офіційно.

Окрім того, мешканці нашого будинку стали отримувати дзвінки з окупаційної «Енергодарської міської ради» з вимогою з’явитися та надати в їх окупаційну адміністрацію документи, які підтверджують право власності на майно. Інакше його визнають «безхозяйственным».

Я знайшла свою квартиру на сайті окупаційної запорізької адміністрації.  Там вже офіційно відібраних квартир, машин та інших будівель – десятки!!!»

В Енергодарі окупанти заселяються в порожні квартири

o 1g3bos3oppoqedbgu4100q94t38

За словами Дмитра Орлова, повідомлення про свавілля окупантів в Енергодарі надходять постійно. Люди повідомляють і про те, як окупанти опечатують житло енергодарців, заселяються в чужі квартири самі. Або селять своїх прибічників, в тому числі тих, що приїжджають «будувати карʼєру» з інших окупованих територій або росії.

«В першу чергу треба розуміти, що про законність будь-яких дій окупантів в даному випадку взагалі не йдеться. Всі їх дії – поза межами правового поля. Це злочин. Відповідно, ви як були, так і залишається власниками свого житла, щоб вони там не малювали в своїх реєстрах. І після деокупації Енергодара цього навіть не потрібно буде доводити. Будинок та квартиру з собою у росію окупанти із зрозумілих причин не повезуть. А от майно – можуть. Як і заселити в вашу квартиру чужих людей», розповів Дмитро Орлов

Мешканці Енергодара мають право сповістити правоохоронні органи про факт захоплення, незважаючи на те, коли саме це відбулося.

Потерпілий має подати заяву про злочин до Національної поліції або Служби безпеки України.

В ній необхідно вказати свої особисті дані й за можливості додати до заяви зібрані документи або відомості про злочин. Це може бути така інформація:

  • документи, які підтверджують право власності на житло (можна пред’являти як паперові, так і цифрові копії);
  • загальне фото помешкання, речей або надати опис їх зовнішнього вигляду (розміри, колір тощо);
  • відомі деталі правопорушення (коли та хто зайняв житло, скільки людей там наразі мешкає тощо);
  • якщо свідком незаконного заселення виявився сам заявник, бажано надати інформацію щодо порушників (їхня зовнішність, приблизний вік, в чому вони були вдягнуті, імена чи позивні, їхній транспорт);
  • за можливості записати та передати правоохоронцям контакти людей, які були свідками злочину.

Повідомити про злочин та подати заяву можна:

  • Звернутися до Нацполіції за номером 102 (цілодобово) або обравши найближче відділення поліції
  • Звернувшись до СБУ за номером: (044) 256-99-91 або на електронну пошту: callcenter@ssu.gov.ua.

Важливо! Заяву про злочин можуть подати як самі потерпілі, так і їхні родичі, друзі, знайомі, а також ті, хто став свідком такого випадку.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×