Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
276
276

Присвоїти звання Героя воїну, який загинув, захищаючи ЗАЕС в страшну ніч з 3 на 4 березня – петиція

захищаючи ЗАЕС

Воїну, який загинув, захищаючи ЗАЕС в страшну ніч з 3 на 4 березня 2022 року, просять надати звання «Герой України». Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Для цього на сайті президента створили відповідну петицію. Її автор – Корягін Костянтин Костянтинович

«Просимо вас підтримати ще одну петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю Національної гвардії України – енергодарцю Уколову Євгену Сергійовичу, який загинув у ту страшну ніч з 3 на 4 березня 2022 року, коли окупанти ввійшли в Енергодар та націлили свою зброю. на Запорізьку АЕС», пише Дмитро Орлов.

Присвоїти звання Героя воїну, який загинув, захищаючи ЗАЕС в страшну ніч з 3 на 4 березня

photo 2023 10 11 19 48 01

«Євген до останнього подиху був відданим українському народові, Україні та військовій присязі. Захищаючи та відстоюючи наше майбутнє, незалежність та безпечне життя він не шкодуючи віддав своє. Загинув Євген в ніч з 3 на 4 березня 2022р. В ході бою із «російською нечистю»…», йдеться у тексті петиції.

Також автор петиції розповідає, що Євген Уколов був військовим за контрактом, куди йдуть лише сміливі та рішучі. Він в 2006 році отримав військове звання прапорщика. Служив у взводі реагування водієм першої СК військової частини 3042. Багато років сумлінно і віданно виконував свій обов’язок та був прикладом як для своїх побратимів так і для оточуючих. Після повномасштабного вторгнення боронив місто Енергодар та Запорізьку АЕС.

Ось, що пише він про ту страшну ніч:

Ситуація у місті була надскладною, оскільки ворог готувався до наступу та підтягував резерви. Кожен день та кожну ніч бійці були в повній бойовій готовності та розуміли, яка відповідальність лягла на їх плечі. Ядерний об’єкт – загроза для всієї країни і не тільки. За рідну землю та український народ хлопці стояли живим щитом проти великої кількості ворожої техніки та окупантів. Євген у складі свого екіпажу вів бій на Козаку. Зупиняючи ворожу колону яка рухалась на ЗАЄС.

До закінчення збору підписів залишилося 5 днів. А зібрано усього не повних 5 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.

Підписати петицію можна ТУТ.

Орлов також повідомив, що петиція про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) юному Захиснику з Енергодара Савелію Федану набрала необхідні 25000 голосів. Тепер вона буде розглянута Президентом України.

Щиро дякую кожному енергодарцю, кожному українцю, хто усвідомлює, якою страшною ціною дається боротьба за свободу й незалежність нашої країни та за майбутнє кожного з нас, і знайшов час, можливість підтримати петицію, – написав Орлов

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×