Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
223
223

Армія рф завдала збитків ЗАЕС на 30 млрд грн – Петро Котін

Армія рф завдала збитків ЗАЕС на 30 млрд грн Петро Котін

Армія рф завдала збитків ЗАЕС на 30 млрд грн. Про це 16 січня повідомив в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, передає Nikopolnews.

Тим часом недоотримана вигода Енергоатома – понад 167 млрд грн.

За словами Петра Котіна, з початку окупації, ЗАЕС пережила пережила вісім блекаутів. Обладнання Запорізької АЕС продовжує деградувати. А український персонал працює під постійним тиском нелегітимного керівництва та представників росатома, страхом знущань і тортур.

МАГАТЕ не контролює у повній мірі ситуацію на Запорізькій АЕС. Тому що експертів не допускають до більшості її виробничих приміщень.

«Збитки, нанесені тільки під час захоплення станції, – зруйновані й пошкоджені окупантами майно та інфраструктура – попередньо сягають щонайменше 30 млрд гривень», наголосив Петро Котін.

Армія рф завдала збитків ЗАЕС на 30 млрд грн

large

Остаточну суму збитків можна буде встановити лише після звільнення ЗАЕС та реальної оцінки всієї заподіяної шкоди.

Як розповів Петро Котін, недоотримана вигода Компанії через простій ЗАЕС у 2022 році становить 55 млрд грн, а у 2023-му – понад 112 млрд гривень. Він також наголосив, що після державної реєстрації Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Запорізька атомна електростанція незмінно залишається частиною Компанії.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×