Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1548
1548

Окупанти на ЗАЕС замінюють обладнання – МАГАТЕ

Окупанти на ЗАЕС замінюють обладнання – МАГАТЕ

Окупанти на ЗАЕС замінюють обладнання. Про це повідомляє МАГАТЕ, передає Nikopolnews. Мова йде про встановлення нових дизельних котлів.

Загарбники встановлюють на ЗАЕС чотири нові мобільні дизельні котли для генерації додаткової пари, яка необхідна для виконання різних функцій ядерної безпеки. Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі.

Атомним електростанціям потрібна значна кількість пари для проведення важливих операцій на майданчиках. Це стосується і Запорізької атомної електростанції, хоча вона вже понад рік не виробляє електроенергію. МАГАТЕ заохочує встановлення дизельних котлів задля цієї мети, і ми вітаємо заплановану додаткову потужність, – сказав Гроссі

Тобто присутня на ЗАЕС команда експертів МАГАТЕ спостерігала за монтажними роботами під час обходу минулої неділі, і згодом була проінформована, що нові котли будуть готові найближчим часом. Наразі на об’єкті працюють дев’ять мобільних котелень, вісім з яких – для опалення в зимовий період.

Як зазначається, п’ять реакторів залишаються в режимі “холодного зупину”, тоді як блок 4 перебуває в режимі “гарячого зупину” для виробництва пари й тепла, зокрема для сусіднього міста Енергодар, де проживає більшість персоналу станції.

Майже через три тижні після того, як ЗАЕС зазнала восьмого повного знеструмлення під час війни, станція залишається під’єднаною до двох зовнішніх джерел живлення: основної лінії електропередачі 750 кіловольт (кВ) і резервної лінії електропередачі 330 кВ.

Експерти МАГАТЕ також повідомили, що побували на електричній розподільчій станції 750 кв, точці входу для зовнішньої електроенергії, необхідної для заводу, і на водоочисних спорудах на місці. Під час іншої інспекції вони оглянули водойму-охолоджувач ЗАЕС, градирні, впускний і вихідний канали, а також відвідний канал Запорізької ТЕЦ, розташований неподалік. Однак цього разу їх не пустили до ізоляційних воріт ставка-охолоджувача.

Нагадаємо, днями окупанти обстрілювали Нікопольщину з району ЗАЕС саме в той час, коли по Енергодару пересувалися члени місії МАГАТЕ.

Ще новини ЗАЕС: За останній час на ЗАЕС сталася низка аварійних ситуацій: які причини і можливі наслідки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×