Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
10180
10180

На Херсонщині 14-річний хлопчик переплив затоку, аби врятувати поранених матір і сестру

На Херсонщині 14-річний хлопчик переплив залив, аби врятувати поранених матір і сестру

Трагічну і героїчну історію, що мала місце днями на Херсонщині, розповів начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews. 14-річний хлопчик переплив затоку, аби врятувати матір і сестру. Ще одна його сестра та брат загинули.

Події відбувалися в ніч з 10 на 11 листопада. Родина, про яку йдеться, – мешканці селища Милове Херсонської області.

Вночі почався потужний ворожий обстріл з лівого берегу. 49-річна мати Людмила разом з чотирма дітьми, рятуючись, виїхала на машині до села Новорайськ, але вони підірвались на міні, що залишили окупанти.

Син Михайло (14 років) прийшов до свідомості першим та зміг врятувати і витягти з машини сестру Ірину (9 років) та маму. Старший брат Олександр та сестра Тетяна загинули через вибух.

Мати з дітьми пішли шукати найближче село та через дві години дійшли до зруйнованого Каїрського мосту. Для спасіння рідних хлопчик переплив затоку та дійшов до села Нові Каїри. Там Михайло побачив наших військових, які на човні переправили маму з сестрою на інший берег.

Родина була евакуйована до Кривого Рогу та зараз знаходиться в лікарні. Стан матері та сестри важкий, але стабільний. Для їх порятунку лікарі зробили все.

Ця історія проходить через душу. Це долі людей. Це героїзм дітей нашого покоління. Я впевнений, що Михайло гідний найвищих державних нагород. І я обов’язково зроблю подання на нагородження. А тварі, які воюють з жінками та дітьми, будуть горіти в аду. І ми їм в цьому допоможемо, – написав Вілкул.

Джерело

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×