Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
765
765

На ЗАЕС встановлюють мобільні котельні для захисту від холоду

На ЗАЕС встановлюють мобільні котельні для захисту від холоду

На ЗАЕС встановлюють мобільні котельні, які захищатимуть станцію від холоду. Про це йдеться у звіті Міжнародного агентства з атомної енергії, передає Nikopolnews.

Зазначається, що мобільні дизельні котельні потужністю 1–3 МВт встановили на один з енергоблоків, а інші – у різних місцях на майданчику станції. Водночас МАГАТЕ не уточнює, хто саме встановлює обладнання, зазначаючи лише, що про це повідомили «групу МАГАТЕ на ЗАЕС».

«На станції тривають роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних котелень на дизельному паливі, які мають запобігти замерзанню критичних систем ЗАЕС у зимовий період та забезпечити обігрів робочого середовища для її персоналу», – йдеться в повідомленні.

Загалом ЗАЕС має 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, які знаходяться в режимі очікування та готові забезпечити електроенергію, якщо вся електроенергія за межами майданчика недоступна.

Також МАГАТЕ повідомляє, що 13 грудня ЗАЕС втратила зв’язок із резервною лінією електропередач напругою 330 кіловольт (кВ) з електромережею, станція продовжувала отримувати електроенергію від основної зовнішньої лінії електропередач 750 кВ.

Starlink і генератори тепер без податків: ВР ухвалила закони

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×