Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1057
1057

«Наближаємося до створення захисної зони для ЗАЕС» – директор МАГАТЕ

«Наближаємося до створення захисної зони для ЗАЕС» - директор МАГАТЕ

Глава МАГАТЕ заявив про прогрес у створенні захисної зони для ЗАЕС, передає Nikopolnews, посилаючись на Twitter Рафаеля Гроссі.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив про прогрес у створенні захисної зони для Запорізької АЕС після своїх візитів до росії та України.

Прибув до Польщі нічним поїздом з України після інтенсивного тижня консультацій з Росією та Україною.. Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС — ситуація на станції неприйнятна, і нам потрібні негайні дії щодо її захисту”, — написав Гроссі.

Також глава МАГАТЕ опублікував знімки зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою у київському бомбосховищі напередодні.

«Наближаємося до створення захисної зони для ЗАЕС» - директор МАГАТЕ

“Ми домагаємося прогресу у створенні захисної зони навколо Запорізької АЕС”, – написав Гроссі.

Під час зустрічі Кулеба наголосив, що росія має вийти із ЗАЕС для забезпечення її ядерної безпеки, негайно припинити викрадення та залякування українського персоналу.

Тим часом у Генштабі ЗСУ повідомляють, що в місті Енергодар, 10-11 жовтня, було відзначено збільшення особового складу російських окупаційних військ на території атомної електростанції. За наявною інформацією, окупанти використовують станцію, як базу для розміщення особового складу, в зв’язку з тим, що об’єкт не обстрілюється.

Самі ж окупанти щоночі обстрілюють з території станції мирні Нікополь і район.

«Бачу ознаки згоди України і росії на створення зони безпеки довкола ЗАЕС», – Гроссі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×