Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1682
1682

«Наші військові застали їх зі спущеними штанами» – Арестович про успішну операцію ЗСУ на Херсонщині

«Наші військові застали їх зі спущеними штанами» - Арестович про успішну операцію ЗСУ на Херсонщині

Радник голови офісу президента України Олексій Арестович розповів деталі успішної операції ЗСУ  на Херсонщині, передає Nikopolnews, посилаючись на портал Експерт.

Війська та техніка російської батальйонної тактичної групи (БТГ) були знищені українськими військами під час контрнаступу у Херсонській області, повідомив радник голови офісу президента України Олексій Арестович. За його словами, українські війська скористалися тактичними помилками російських військ, які намагалися наступати в районі річки Інгулець.

Він сказав, що російські війська збиралися атакувати, використовуючи засоби ППО, танки та іншу техніку, але координація з боку військового командування росії була організована дуже погано.

«І наші війська застали їх зі спущеними штанами. Я не скажу, що це сталося в ніч перед наступом, але за дуже короткий час до нього, коли вони були в уразливому стані», – сказав Арестович в інтерв’ю на YouTube-каналі Feygin Live.

За словами Арестовича, українські сили організували три переправи через річку та створили плацдарм, звідки завдали ударів по російських силах, які втратили десятки одиниць техніки та не менше сотні військовослужбовців. Він сказав, що втрати українських військ були, але російську БТГ було знищено.

Херсон був захоплений російськими військами на початку війни, і його звільнення буде поступовим, за словами Арестовича, який заявив, що українські війська не штурмуватимуть головне місто регіону.

Арестович не уточнив, коли саме було здійснено цю атаку. Проте його коментарі співпадають із заявами голови Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути, який у четвер заявив, що українські війська просуваються в Херсонській області та звільнили 20 невеликих селищ та сіл.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×