Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3503
3503

Десь ми вже це чули: окупанти кажуть, що не підуть з Енергодара

Десь ми вже це чули: окупанти кажуть, що не підуть з Енергодара

Окупанти кажуть, що не підуть з Енергодара. Інформацію про те, що вони збираються залишити місто і ЗАЕС, загарбники назвали фейком. Відповідну заяву оприлюднила окупаційна “адміністрація” міста Енергодар, повідомляє BBC, передає Nikopolnews.

Заява була оприлюднена вранці у понеділок 26 листопада. В ній говориться, що російські війська не планують здавати найбільшу в Європі атомну електростанцію, яку захопили ще в лютому.

‘ЗМІ активно розповсюджують фейки про те, що Росія нібито планує вихід з Енергодару та залишення ЗАЕС. Ця інформація не відповідає дійсності’, – йдеться у повідомленні окупаційної адміністрації, опублікованому в її телеграм-каналі.

У Кремлі також заперечують, що російські військові готуються залишити Запорізьку АЕС. Про це заявив прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова.

“Не потрібно шукати якихось ознак там, де їх немає і бути не може”, – заявив він, прокоментувавши нещодавню тезу президента НАЕК “Енергоатому” Петра Котіна про підготовку окупантів до відходу із ЗАЕС.

Напередодні статтю про можливий відхід, зокрема, написало агентство Рейтер. А глава компанії ‘Енергоатом’ Петро Котін повідомив про ознаки того, що російські військові готуються покинути електростанцію.

‘В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з’явилися ознаки того, що вони, можливо, мають намір залишити ЗАЕС’, – сказав Котін в ефірі українського телебачення. При цьому глава ‘Енергоатому’ обмовився, що поки ще рано говорити про відступ, що почався. Можна сказати, що російські військові готуються до такого варіанту, – сказав Котін.

Про те, що росія залишить ЗАЕС, заявив і радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Він вважає, що окупанти не зможуть юридично втримати Запорізьку АЕС, адже світова спільнота має принципову позицію.

Подоляк прогнозував, що російські окупанти підуть із території Запорізької атомної електростанції, оскільки лінія оборони починає відходити до кордонів Російської Федерації.

Крім того, він наголосив, що на відміну від ситуації, яка склалася з анексією Криму, світова спільнота має принципову позицію щодо ЗАЕС, зокрема і МАГАТЕ, попри значну кількість представників із Росії в організації.

“Ніхто у світі не поводить себе так, як у 2014 році. Відповідно і Росія. І юридично утримати Запорізьку станцію не зможе”, – сказав Подоляк.

Ну, а ми всі пам’ятаємо, як буквально до останнього свого подиху гауляйтер Херсонщини Стремоусов запевняв, що росія не піде з Херсона… А сама росія заявляла, що “вона тут назавжди”. І…?

То ж, не варто звертати особливої уваги на заяви окупантів і колаборантів, які видають бажане за дійсність. Вирішувати долю Енергодара як і інших захоплених населених пунктів України, будуть виключно ЗСУ. А українські воїни і весь народ налаштовані рішуче. Окупантів не буде на нашій землі.

Продовжуємо допомагати армії, одне одному і вірити в Перемогу.

«Яма»: жахливі свідчення про звірства окупантів на ЗАЕС

«Є ознаки того, що окупанти можуть залишити ЗАЕС» — Енергоатом

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×