Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
28525
28525

«Окупантів в місті стало менше» – що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

«Оккупантов в городе стало меньше» - что происходит в Энергодаре и на ЗАЭС

Що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС на третьому місяці окупації, Nikopolnews розповідає, посилаючись на місцевий Телеграм-канал Енергодар та інформацію від місцевих мешканців.

Згаданий Телеграм-канал оприлюднив фото захопленої росіянами Запорізької АЕС.

Результати обстрілу рашистами будівлі навчально-тренувального центру атомної станції сором’язливо прикрили. Вздовж всього периметра АЕС вириті окопи, розміщені мішки з піском, бетонні блоки та інші інженерні загородження, – пише автор повідомлення.

«Окупантів в місті стало менше» - що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

Зазначається, що співробітникам Запорізької АЕС заборонено приходити на роботу з телефонами.

І гарна новина – рашистів у місті стало значно менше.

Адже на Донбас потрібне свіже м’ясо. Американська військова техніка вже активно спалює рашистську нечисть з планети Земля, – інформує Телеграм-канал Енергодар.

Тим часом, місцеві та завезені у місто колаборанти з усіх сил намагаються створити привабливу картинку для російських пропагандистських ЗМІ. Так, зрадник Олексій Селіванов (занесений в базу «Миротворець» ще з 2014 року), який називає себе отаманом «Вірного козацтва», написав матеріал про святкування в Енергодарі 9 травня. Він запевняє, що місцеві мешканці «просять російських солдат не залишати їх».

Ось такі фото оприлюднив колаборант. Назад до СРСР…

«Окупантів в місті стало менше» - що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

«Окупантів в місті стало менше» - що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

Селіванов у своєму пропагандистському дописі згадав і Нікополь з Марганцем, які знаходяться у декількох кілометрах від Енергодару по воді і, як висловився зрадник, «перебувають поки що під владою України». Колаборант висловив певне занепокоєння, адже окупанти таким чином “знаходяться в межах досяжності української реактивної та ствольної артилерії”.

То ж, загарбники хвилюються – і правильно роблять. Бо Енергодар був і є Україною, а вороги зникнуть «як роса на сонці». І місцеві мешканці, які залишилися у місті, зітхнуть нарешті з полегшенням. А ті, хто був змушений виїхати, повернуться додому.

Мешканка Енергодара на ім’я Тетяна, якій на днях вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію, розповіла Nikopolnews, що місяці  в окупації були для неї дуже важкими.

Люди пригнічені, налякані. Продукти в магазинах зараз є, але ціни – космічні. А грошей немає. Велика проблема з медикаментами. Ну, і озброєні солдати чужої армії на вулицях не додають гарного настрою, звісно. Енергодарці дуже сподіваються, що цей жах скоро закінчиться – каже Тетяна.

Ми теж сподіваємось, що так і буде!

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×