Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
20965
20965

“Перед виходом з Мелітополя вийдуть з Енергодара” – з’явилися нові деталі планів “евакуації” росіян

"Перед виходом з Мелітополя вийдуть з Енергодара" – з’явилися нові деталі планів "евакуації" росіян

Раніше Nikopolnews, посилаючись на різні джерела, повідомляв про те, що напередодні контрнаступу ЗСУ окупанти морально і фізично готуються до «евакуації» з Енергодара. А перед цим прагнуть завдати якомога більшої шкоди місту і його мешканцям.

Ми зібрали ще трохи інформації про те, що відбувається в окупованому Енергодарі зараз, і про плани загарбників. Дані надали міський голова міста Дмитро Орлов, соратник офіційної особи Нікопольської РВА Євгена Євтушенка Непосредственно Gachi, а також моніторинговий Телеграм-канал Оперативний ЗСУ.

Який план “евакуації” з Енергодара

Отже, згідно з «планом евакуації» росіян із тимчасово захоплених територій ворог хоче залишити місто повністю недієздатним.

Зокрема – унеможливити роботу Запорізької ТЕС, повністю вивівши її з ладу. Планується пошкодження найважливіших вузлів контролю та створення неможливості запуску станції. (Зазначається, що ЗАЕС не постраждає).

Також в планах демонтувати все зовнішнє спостереження міста, розграбувати школи, садочки та інші об’єкти критичної інфраструктури.

Так, з групових приміщень дитячого садочку №3 окупанти нещодавно вже винесли частину ліжок, матраців та інше майно. З гімназії № 2  почали вивозити парти, шафи, стелажі тощо.

Дитячі садки та школи в кращому разі залишаться без інвентарю. Є і гірші сценарії, але з іншого боку існує і паралельна команда заощаджувати боєприпаси

Крім того, окупанти планують так замінувати за собою шляхи відступу, щоб місцеві взагалі не змогли пересуватися. Евакуацію ж загарбників та колаборантів проводитимуть у добровільно-примусовому порядку – вивозитимуть, не питаючи.

Вдалося дізнатися ще деякі деталі щодо “плану евакуації” рашистів з Енергодара. Якщо “оборона Мелітополя” буде прорвана, то ще до виходу з Мелітополя загарбники планують евакуювати всіх окупантів і колабопантів з Енергодара,

Рашисти нічому не навчились, тому вони хочуть довгою колоною проїхати Херсонщиною до Криму, залишаючи за собою міни та гранати, щоб навіть місцеві не змогли пересуватися, – йдеться у повідомленнях

З Енергодару потайки уже виїхало кілька одиниць техніки — порожні вантажівки. Але це відбувається вночі, і в дуже невеликих кількостях.

Яка ситуація в Енергодарі зараз

"Перед виходом з Мелітополя вийдуть з Енергодара" – з’явилися нові деталі планів "евакуації" росіян

У місті окупанти посилили перевірки цивільних. Особливу зацікавленість у них викликають люди з українськими паспортами. А оскільки таких в Енергодарі все ж більшість, то і перевірки іноді носять масовий характер.

Перевіряють телефони на наявність українських каналів, патріотичних світлин тощо. Вимагають відкривати та показувати соціальні мережі. Вибірково читають переписку.

Останнім  часом присіпуються до додатків українських банків, адже гривню вони називають «іноземною валютою» і підозрюють всіх та кожного в здійсненні «незаконних валютних операцій». Особливо часто такі рейди відбуваються біля міського ринку,  де вештається чимало озброєних військових.

Міський голова Дмитро Орлов прогнозує, що напруження серед окупантів та колаборантів буде все більше зростати.

Зворотній відлік до деокупаціі Енергодара почався, і рашистам це добре відомо, – каже він

Ще новини Енергодара: Окупанти готуються тікати з Енергодара – мер назвав ознаки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×