Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
756
756

Переговори щодо ЗАЕС зайшли в “глухий кут”, ситуація погіршується – міністр енергетики

Переговори щодо ЗАЕС зайшли в “глухий кут”, ситуація погіршується – міністр енергетики

Переговори щодо ЗАЕС зайшли в “глухий кут”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Економічну правду.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив 5 березня, що переговори щодо повернення окупованої Запорізької атомної електростанції під контроль України зайшли в “глухий кут”, а ситуація на станції “значно погіршується”.

Виступаючи на національному телебаченні, Галущенко знову закликав до демілітаризації найбільшої в Європі атомної електростанції, а також до того, щоб всі співробітники російського державного ядерного енергетичного конгломерату “Росатом” залишили територію. Він підкреслив, що український персонал повинен мати можливість експлуатувати ядерний об’єкт “без тиску”.

Неодноразові заклики Галущенка до російських військ залишити територію станції пролунали через кілька місяців після того, як президент Росії Володимир Путін підписав указ про незаконну передачу об’єкта на південному сході України у власність Росії.

Співробітники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) працюють на місці з вересня, щоб уважно стежити за ситуацією, яка розвивається на заводі, захопленому Москвою.

“Місія МАГАТЕ підтверджує, що росіяни експлуатують станцію таким чином, що стан обладнання та споруд на ЗАЕС значно погіршується, – сказав Галущенко

“Є відчуття, що одна з цілей окупантів – залишити нам її у неробочому стані після деокупації”, – додав він.

Ще новини ЗАЕС:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×