Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3240
3240

«Негайне повернення ЗАЕС під контроль України» – генеральна конференція МАГАТЕ схвалила резолюцію

«Негайне повернення ЗАЕС під контроль України» - генеральна конференція МАГАТЕ схвалила резолюцію

«Негайне повернення ЗАЕС під контроль України» – відповідну резолюцію схвалила генеральна конференція МАГАТЕ, повідомляє Міністерство енергетики України, передає Nikopolnews.

Генеральна конференція Міжнародного агентства з атомної енергії схвалила резолюцію щодо негайного повернення Запорізької атомної електростанції під повний контроль України.

Під час 67-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ 69 країн підтримали резолюцію щодо ядерної безпеки в Україні.

Резолюцію було запропоновано Канадою, Фінляндією та Коста-Рікою.

Серед іншого, вона закликає Російську Федерацію до негайного виведення всього військового та іншого неуповноваженого персоналу із ЗАЕС та повернення станції під повний контроль компетентних органів України відповідно до існуючої ліцензії, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ), забезпечення безпечного та захищеного функціонування станції, для того, щоб Агентство здійснювало ефективне та дієве впровадження гарантій безпеки відповідно до угоди України про всеосяжні гарантії та Додаткового протоколу.

«Негайне повернення ЗАЕС під контроль України» - генеральна конференція МАГАТЕ схвалила резолюцію

Ми вдячні нашим партнерам, кожній країні за голос на підтримку дотримання гарантій забезпечення ядерної та радіаційної безпеки. Прийняття України до Ради керуючих МАГАТЕ, а також ухвалення резолюції, яка закликає до повернення нашої ЗАЕС під контроль України – доказ того, що цивілізований світ – з нами, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Також він подякував генеральному директору МАГАТЕ Рафаелю Гроссі за зусилля, які докладаються Агентством для врегулювання ситуації довкола тимчасово окупованої росіянами ЗАЕС.

Додамо, що Україна увійшла до складу Ради керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на 2023–2025 роки. Про це повідомив Володимир Зеленський.

Ще новини ЗАЕС: Говорили про ЗАЕС: українська делегація зустрілася з директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×