Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
377
377

Майже 1,5 тис. працівників ЗАЕС окупанти позбавили доступу до підприємства

Майже 1,5 тис. працівників ЗАЕС окупанти позбавили доступу до підприємства

Майже 1,5 тис. працівників ЗАЕС позбавлені перепусток та доступу до підприємства. Такі дані 11 січня у ранковому зведенні оприлюднив Генеральний штаб Збройних сил України, передає Nikopolnews.

За даними Генштабу, усі ці працівники відмовилися отримувати російські паспорти та підписувати договір із Росатомом.

Нині, зазначають у Генштабі ЗСУ, російські загарбники шукають нових працівників для АЕС на території Російської Федерації.

Житловий фонд для майбутніх працівників окупанти готують шляхом так званої націоналізації квартир місцевих жителів, які виїхали із захопленої території, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 тисячі співробітників ЗАЕС окупанти змусили оформити російські паспорти і піти на співробітництво з Росатомом.

Також нагадаємо, що, за словами головного держінспектора з ядерної та радіаційної безпеки Олега Корікова, Запорізька атомна електростанція перетворилася з виробника на споживача електрики.

Внаслідок окупації на Запорізькій атомній електростанції відбулася значна деградація атомної та радіаційної безпеки. Про це повідомив в.о. голови Держатомрегулювання – головний держінспектор з ядерної та радіаційної безпеки Олег Коріков у вівторок, 10 січня, на брифінгу.

За словами Корікова, ЗАЕС не виробляє електрику, а лише споживає її. Наразі всі 6 енергоблоків перебувають у зупиненому стані, але Запорізька АЕС отримує електрику з енергосистеми України. Електрика потрібна для того, щоб працювали системи безпеки, у тому числі ті, які забезпечують залишкове відведення тепла від ядерного палива.

Як зазначив державний інспектор, зараз росіяни використовують ЗАЕС як військову базу, зокрема, там ремонтують військову техніку.

Заступником гауляйтера Запорізької області став російський політтехнолог

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×