Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1339
1339

Супутник зафіксував невідомі предмети на даху ЗАЕС (відео)

Супутник зафіксував невідомі предмети на даху ЗАЕС (відео)

Супутник зафіксував невідомі предмети на даху ЗАЕС, повідомляє Nikopolnews. Відео оприлюднило «Радіо Свобода».

На даху 4 енергоблоку ЗАЕС встановили невідомі предмети. Це підтверджують супутникові знімки Planet Labs. Через значну відстань неможливо встановити, що саме там зʼявилось. Але за 1,5 роки окупації цих обʼєктів не було на жодному зображенні із супутників.

Супутник зафіксував невідомі предмети на даху ЗАЕС: відео

Нагадаємо, раніше про встановлені невідомі предмети на двох блоках ЗАЕС повідомляв Генштаб ЗСУ. У Генштабі попереджали, що росія може готуватися до провокації, а предмети встановила, аби імітувати обстріл з боку України.

Директор МАГАТЕ Гроссі заявляв, що він не виявив вибухівки ні у ставку-охолоджувачі, ні в інших частинах станції. Але потім він додав, що росіяни не надали йому туди доступу. Гроссі вже висловив намір перевірити дахи III та IV енергоблоків, а також інші частини станції, такі, як турбінні зали та приміщення системи охолодження, для проведення огляду.

Тим часом голова ГУР Кирило Буданов вважає, що ймовірність теракту на Запорізькій ГЕС спадає. Про причини висновку він не каже, лише зазначає, що є «деякі публічні і непублічні дії в цій сфері». Про це пише Times.

Ми вживаємо певних дій у цій сфері – як публічних, так і непублічних, і я думаю, що зараз небезпека штучної техногенної катастрофи поступово знижується, – сказав глава ГУР

глава ГУР

Ще новини ЗАЕС:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×