Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1686
1686

Представництво України в Раді керуючих МАГАТЕ може прискорити деокупацію ЗАЕС – Герман Галущенко

в Раді керуючих МАГАТЕ

Представництво України в Раді керуючих МАГАТЕ може прискорити деокупацію ЗАЕС. Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Nikopolnews.

Очільник Міненерго нагадав, що на останній Генеральній конференції МАГАТЕ Україна була обрана до складу Ради керуючих агентства.

«Це потужний майданчик, який надасть нам можливість прискорити деокупацію Запорізької атомної електростанції, де ситуація стає дедалі гіршою. Час грає проти ядерної і радіаційної безпеки, і нам необхідні рішення», –  сказав він.

Герман Галущенко наголосив, що наразі МАГАТЕ має обмежені повноваження, фактично здійснюючи технічну функцію.

Представництво України в Раді керуючих МАГАТЕ може прискорити деокупацію ЗАЕС

original

«Очевидно, що на сьогодні таких повноважень недостатньо. росія знищила усі домовленості щодо розвитку атомної енергетики. МАГАТЕ має отримати додаткові важелі, окрім технічної експертизи. Ми хочемо додати впливу організації через участь України у Раді керуючих», – зазначив міністр.

Герман Галущенко додав, що статутними документами МАГАТЕ передбачається можливість проведення чергових і позачергових засідань Ради керуючих.

У разі обстрілів з боку ворога, які вплинуть на роботу атомної генерації, участь України у складі Ради керуючих дає можливість ініціювати засідання та обговорення проблеми на рівні ключових держав світу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×