Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
685
685

Вкрай важливі цілісність ставка і робота блоків в режимі «холодного зупину» – WENRA про ситуацію на ЗАЕС

Вкрай важливі цілісність ставка і робота блоків в режимі «холодного зупину» - WENRA про ситуацію на ЗАЕС

Що каже про ситуацію на ЗАЕС Західноєвропейська асоціація ядерних регуляторів (WENRA), розповіли в «Енергоатомі», передає Nikopolnews.

Західноєвропейська асоціація ядерних регуляторів вважає, що загрози для Запорізької АЕС внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС немає завдяки наявності води у ставку-охолоджувачі.

Однак в асоціації нагадують, що збереження цілісності головного станційного ставка-охолоджувача є вкрай важливим для безпеки ЗАЕС. Її підтримання вимагає й забезпечення безперервного електропостачання, зокрема для роботи насосів систем охолодження та безпеки.

У WENRA підкреслюють важливість забезпечення роботи всіх блоків ЗАЕС у стані «холодного зупину», щоб залишкове енерговиділення було на найнижчому рівні.

Водночас, як заявили експерти, єдиним компетентним органом регулювання ядерної та радіаційної безпеки Запорізької АЕС залишається Держатомрегулювання України – ДІЯРУ.

Нагадаємо, раніше ДІЯРУ ухвалило рішення про термінове переведення останнього енергоблоку ЗАЕС №5 у стан «холодного зупину» і передала відповідну інформацію «Енергоатому». Але окупанти відмовляються виконувати дане рішення.

Так, раніше ми повідомляли:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×