Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
467
467

рф повинна передати ЗАЕС під повний контроль України та МАГАТЕ – Зеленський

рф повинна передати ЗАЕС під повний контроль України та МАГАТЕ – Зеленський

рф повинна передати ЗАЕС під повний контроль України та МАГАТЕ. Про таке заявив Володимир Зеленський на саміті лідерів країн «Великої сімки», повідомляє «Енергоатом», передає Nikopolnews.

Президент України під час візиту до Японії заявив, що росія має припинити радіаційний та ядерний шантаж і передати контроль над тимчасово окупованою Запорізькою АЕС Україні та МАГАТЕ.

«Тут у Хіросімі я для того, щоб світ почув український заклик до об’єднання. росія розтоптала все цивілізоване. Понад рік вона продовжує окупацію нашої найбільшої в Європі АЕС… Україна запропонувала формулу миру, пунктом якої є радіаційна та ядерна безпека. росія повинна відмовитися від радіаційного і ядерного шантажу світу, повинна передати АЕС, яку зараз окупує, під повний контроль України і МАГАТЕ», – сказав Володимир Зеленський

Також президент нагадав, що росія – єдина країна в світі, яка стріляла з танків по будівлі атомної станції. Тож які ще аргументи потрібні, аби докласти максимальних зусиль і змусити варварів залишити ядерний об’єкт?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×